ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΑΔΕ: Εξέδωσε οδηγίες εξοικονόμησης ενέργειας προς τους υπαλλήλους της

18:06 - 25 Οκτ 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΑΔΕ: Εξέδωσε οδηγίες εξοικονόμησης ενέργειας προς τους υπαλλήλους της
Στην προσπάθειά της να δώσει το καλό παράδειγμα, μπροστά στην ενεργειακή κρίση που μαστίζει όλη την Ευρώπη, η ΑΑΔΕ εξέδωσε οδηγίες για εξοικονόμηση ενέργειας στις εγκαταστάσεις της προς τους εργαζομένους της.

Συγκεκριμένα σε αυτές αναφέρονται:

  • Ρυθμίζουμε πάντα τον κλιματισμό σε σταθερή θερμοκρασία στους 27°C κατά τη θερινή περίοδο και στους 19°C κατά τη χειμερινή.
  • Κλείνουμε πάντα τον κλιματισμό όταν αερίζουμε τους χώρους εργασίας μας.
  • Όταν φεύγουμε από το γραφείο,σβήνουμε τα φώτα, απενεργοποιούμε τους υπολογιστές και τα κλιματιστικά, εκτός από αυτά που λειτουργούν για λόγους ασφαλείας.
  • Αναδιατάσσουμε τη διαρρύθμιση επίπλων εργασίας στα γραφεία μας, ώστε να αξιοποιούμε τον φυσικό φωτισμό.
  • Εκτυπώνουμε και φωτοτυπούμε μόνο ο,τιδήποτε είναι απολύτως αναγκαίο.
  • Εξοικονομούμε νερό: Κλείνουμε τις βρύσες. Εάν διαπιστώσουμε διαρροή, ενημερώνουμε αμέσως.
  • Οδηγούμε οικονομικά και οικολογικά τα υπηρεσιακά μας οχήματα. Φροντίζουμε να γίνονται εγκαίρως οι εργασίες συντήρησής τους.

«Η ένταξη στην καθημερινή εργασία μέτρων και πρακτικών για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης ενεργειακής κρίσης και προϋποθέτει τη συμβολή όλων και την άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Η υιοθέτηση ατομικών συμπεριφορών που αποσκοπούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δημιουργώντας ταυτόχρονα θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Είμαι βέβαιος ότι, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, θα επιτύχουμε και αυτόν τον στόχο μας, ως εργαζόμενοι ενός πρότυπου δημόσιου Οργανισμού και υπεύθυνοι πολίτες», υπογράμμισε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:27 - 26 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.