ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πιο ακριβές ενεργειακά ευρωπαϊκές πόλεις- Εκτός δεκάδας η Αθήνα Κύριο

12:04 - 03 Νοε 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Οι πιο ακριβές ενεργειακά ευρωπαϊκές πόλεις- Εκτός δεκάδας η Αθήνα
Μπορεί οι λογαριασμοί ρεύματος στην Ελλάδα να έχουν φτάσει στα ύψη, ωστόσο μια νέα έρευνα παρουσιάζει ποιες είναι οι πιο ακριβές πόλεις στον τομέα της ενέργειας στην Ευρώπη, με την Αθήνα να βρίσκεται εκτός της κορυφαίας δεκάδας.

Μια ματιά στα παρακάτω στοιχεία αρκεί, προκειμένου να συνειδητοποιήσει κανείς ότι ο «δύσκολος χειμώνας» που προαναγγέλουν εγχώριοι αλλά και ξένοι ηγέτες είναι προ των πυλών, αφού ένας συνδυασμός παραγόντων, με τελευταίο τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν εκτοξέυσει τις τιμές στην ενέργεια.

Η Holidu λοιπόν, που είναι πλατφόρμα κράτησης ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διακοπών, αποφάσισε να αναλύσει ποιες πόλεις είναι οι πιο ακριβές για τις τιμές της ενέργειας, μέσα από μια μελέτη που διεξήχθη συγκρίνοντας τις τιμές κατανάλωσης ενέργειας των νοικοκυριών τόσο για την ηλεκτρική ενέργεια όσο και για το φυσικό αέριο σε 33 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 

Η κορυφαία πεντάδα στις τιμές ενέργειας

Κοπεγχάγη, Δανία
Η Κοπεγχάγη της Δανίας είναι η πιο ακριβή πόλη στην Ευρώπη για ενέργεια. Με 62,11 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και πάνω από 20% αύξηση των μηνιαίων μεταβολών στις τιμές τόσο της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και του φυσικού αερίου, η Κοπεγχάγη έχει πληγεί σκληρά από την ενεργειακή κρίση.

Βερολίνο, Γερμανία
Στη δεύτερη θέση με 57,74 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και 23,11% αύξηση της μηνιαίας τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, οι κάτοικοι του Βερολίνου αισθάνονται αρκετά δύσκολα με αυτές τις αυξανόμενες τιμές.

Βιέννη, Αυστρία
Την τρίτη θέση στην ευρωπαϊκή μας κατάταξη με 48,26 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και 36,31% αύξηση της μηνιαίας τιμής φυσικού αερίου καταλαμβάνει η Βιέννη.

Άμστερνταμ, Ολλανδία
Επόμενο στη λίστα μας είναι το Άμστερνταμ της Ολλανδίας με 44,3 c€/MWh στις συνολικές οικιακές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και αύξηση 30,60% στις μηνιαίες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Στοκχόλμη, Σουηδία
Στην τελευταία θέση της πρώτης πεντάδας βρίσκεται η Στοκχόλμη της Σουηδίας με 48,41 c€/MWh στις συνολικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για οικιακούς καταναλωτές και αύξηση 47,07% στις μηνιαίες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Ολόκληρη η δεκάδα

  • Κοπεγχάγη, Δανία - 62,11 c€/MWh (οικιακή ηλεκτρική ενέργεια & τιμές φυσικού αερίου)
  • Βερολίνο, Γερμανία - 57,74 c€/MWh
  • Βρυξέλλες, Βέλγιο - 56,95 c€/MWh
  • Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία - 54,95 c€/MWh
  • Ρώμη, Ιταλία - 53,25 c€/MWh
  • Στοκχόλμη, Σουηδία - 48,41 c€/MWh
  • Βιέννη, Αυστρία - 48,26 c€/MWh
  • Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία - 46,2 c€/MWh
  • Μαδρίτη, Ισπανία - 44,59 c€/MWh
  • Άμστερνταμ, Ολλανδία - 44,3 c€/MWh

Η θέση της Αθήνας

Όσο για την Αθήνα, σημείωσε 28,97% αύξηση της μηνιαίας τιμής του φυσικού αερίου για οικιακούς καταναλωτές και αύξηση 1,2% στις μηνιαίες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:12 - 03 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.