ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδόθηκε η NAVTEX για τις έρευνες σε Κρήτη και Πελοπόννησο

13:28 - 08 Νοε 2022 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Εκδόθηκε η NAVTEX για τις έρευνες σε Κρήτη και Πελοπόννησο
Τη NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες του πλοίου Sanco Swift σε Κρήτη και Πελοπόννησο εξέδωσε την Τρίτη (8/11) νωρίς το μεσημέρι το Πολεμικό Ναυτικό. Η NAVTEX εκδόθηκε από τον σταθμό Ηρακλείου του ΠΝ

Η NAVTEX προβλέπει ότι από σήμερα 8 Νοεμβρίου 2022 και μέχρι νεωτέρας, δεσμεύονται περιοχές στο Ιόνιο Πέλαγος, το Δυτικό Πέλαγος και δυτικά και ανατολικά της Κρήτης, προκειμένου το πλοίο Nanco Swift να πραγματοποιήσει ανάπτυξη εξοπλισμού και σεισμικές έρευνες.

Το σκάφος της εξειδικευμένης σε αυτές τις διαδικασίες νορβηγικής PGS, Sanco Swift, αναμένεται να κάνει σε πρώτη φάση έρευνες για ένα τετράμηνο, για λογαριασμό της ΕΧΧΟΝ Mobil.
 

Μάλιστα οι τρισδιάστατες έρευνες μπορεί να δώσουν “εικόνα” για συγκεκριμένα σημεία - στόχους στις δύο περιοχές, στα δύο οικόπεδα τα οποία βρίσκονται «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης». Το σημαντικό είναι ότι έχουν γεωλογικές δομές όμοιες με εκείνες του μεγάλου κοιτάσματος Ζορ στην Αίγυπτο κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των ερευνών.

Με βάση, παράγοντες, της αγοράς ενδεχομένως και σε ένα δίμηνο να υπάρχει μια σχετική εικόνα για το εάν υπάρχουν αποθέματα. 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.