ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες ευκαιρίες στην αγορά των ΗΠΑ «κυνηγά» η Intralot

08:04 - 31 Μαϊ 2022 | ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Νέες ευκαιρίες στην αγορά των ΗΠΑ «κυνηγά» η Intralot
Στην αποκάλυψη πως η Intralot βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας με δύο Πολιτείες των ΗΠΑ, προέβη τη Δευτέρα (30/5) η διοίκηση της εταιρείας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των θεσμικών αναλυτών για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου 2022.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Intralot, Χρυσόστομος Σφάτος, «στις ΗΠΑ υπάρχει έντονη κινητικότητα και εξελίξεις στον κλάδο των αθλητικών στοιχημάτων», τονίζοντας πως η εταιρεία βρίσκεται ένα «βήμα» πριν την έκδοση αδειών στον κλάδο του αθλητικού στοιχήματος σε δύο αμερικανικές Πολιτείες, χωρίς να υπάρχει, ωστόσο, κάτι ανακοινώσιμο προς το παρόν.

«Ολοένα και περισσότερες Πολιτείες σχεδιάζουν να νομιμοποιήσουν το αθλητικό στοίχημα και σε αυτόν ακριβώς τον τομέα εντοπίζονται σημαντικές ευκαιρίες. Μόλις οριστικοποιηθούν κάποιες συμφωνίες τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να αποκαλύψουμε και περισσότερες λεπτομέρειες στο προσεχές μέλλον», επισήμανε ο κ. Σφάτος και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με δύο Πολιτείες. Θα είμαστε πιο συγκεκριμένοι όταν μπορούμε να έχουμε περισσότερα».

Παράλληλα, η διοίκηση της Intralot εκτιμά ότι στα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσει η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) έως 130 εκατ. ευρώ, που θα σηματοδοτήσει την είσοδο της Standard General στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Σφάτος δήλωσε πως η εταιρεία έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται πως δεν έχει καθοριστεί ακόμη το ακριβές ποσό της ΑΜΚ της Intralot, καθώς δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν θα περισσέψουν κάποια κεφάλαια, πέρα απ’ όσα είναι αναγκαία για την επαναγορά του περίπου 34% της αμερικανικής θυγατρικής Intralot Inc., μετά την αναδιάρθρωση δανεισμού τον Αύγουστο του 2021. Η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί υπέρ των παλαιών μετόχων και με διασφαλισμένο στρατηγικό επενδυτή, την αμερικανική Standard General, που θα καλύψει σημαντικό μέρος των αδιάθετων νέων μετοχών.

Για το α’ τρίμηνο του 2022, ο όμιλος της Intralot ανακοίνωσε έσοδα 97,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 0,1% σε ετήσια βάση. Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €26,1 εκατ. αυξημένα κατά 4,9%. Οι καθαρές επενδύσεις του ομίλου ανήλθαν στα €4,3 εκατ. κατά το ίδιο διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.