ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Ασφαλιστική: Εντός του Μαρτίου η πώληση στο CVC Capital Κύριο

14:15 - 26 Φεβ 2021 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Εθνική Ασφαλιστική: Εντός του Μαρτίου η πώληση στο CVC Capital
Συνεδρίασε χθες (25/2) το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας το οποίο άναψε το «πράσινο» φως για την ολοκλήρωση της πώλησης του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο αμερικανικό fund CVC Capital.

Παρά την έγκριση των μελών του ΔΣ της ΕΤΕ, δεν πάρθηκε επίσημα κάποια οριστική απόφαση, αν και υπολογίζεται πως οι υπογραφές θα «πέσουν» τις επόμενες εβδομάδες και συγκεκριμένα εντός του Μαρτίου, μετά και τη γνωμοδότηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Επιβεβαιώθηκαν με αυτόν τον τρόπο οι πληροφορίες του Reporter για τη μη λήψη οριστικής απόφασης από το ΔΣ της μητρικής εταιρείας της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ασφαλιστικής εταιρείας στο αμερικανικό fund υπολογίζεται να γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο. Ειδικότερα, η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θα επικυρωθεί με την έγκριση του ΤΧΣ, που ελέγχει το 40,6% της Εθνικής Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ έχει αναθέσει στην Barclays την αξιολόγηση της πρότασης του CVC.

Το τίμημα για το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής υπολογίζεται στα 410 εκατ. ευρώ, με το αμερικανικό fund να έχει βελτιώσει την προσφορά του το τελευταίο διάστημα.

Εκτός από το ύψος του τιμήματος και τη συμμετοχή με 10%, το deal προβλέπει ότι η Εθνική Τράπεζα θα διατηρήσει συνεργασία για 12 χρόνια με την Εθνική Ασφαλιστική για τη δημιουργία, ανάπτυξη και πώληση του bancassurance μέσω του δικτύου της ΕΤΕ και της Ασφαλιστικής.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης από το 2017. Μετά από 4 χρόνια διαπραγματεύσεων, το αμερικανικό fund CVC Capital αποδεικνύεται ότι είναι εδώ και καιρό ο μοναδικός διεκδικητής για την απόκτηση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της Ελλάδας.

Η Εθνική Ασφαλιστική κατέγραψε υψηλή κερδοφορία στο εννεάμηνο του 2020, στα 53,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,2%, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Η αύξηση αποδίδεται στα ιδιαίτερα θετικά τεχνικά αποτελέσματα των κλάδων Πυρός, Αυτοκινήτου και Υγείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:08 - 26 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.