ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Ασφαλιστική: Έγκριση DG Comp-Τον Μάρτιο υπογραφές με CVC Capitals Κύριο

09:08 - 17 Φεβ 2022 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Εθνική Ασφαλιστική: Έγκριση DG Comp-Τον Μάρτιο υπογραφές με CVC Capitals
Το πράσινο φως έδωσε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το πακέτο προληπτικών μέτρων προστασίας του ανταγωνισμού (ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών Υγείας) που συστήνει η DG Comp ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη μεταχείριση όλων των ασφαλισμένων σε ιδιωτικούς φορείς.

Μετά απ αυτή την εξέλιξη και αφού ακολουθήσει και η έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμάται ότι μέσα στο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της μεγαλύτερης εγχώριας ασφαλιστικής εταιρίας στο αμερικανικό fund.

Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το CVC Capital Partners, με την απόκτηση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής θα γίνει εκτός από πάροχος υπηρεσιών υγείας (σ.σ. μέσω της Hellenic Health που έχει το Metropolitan, το «Υγεία», το «Μητέρα», το «Λητώ» κ.ά.) και πάροχος ασφαλιστικών προϊόντων υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, το CVC ετοιμάζει ήδη το νέο διοικητικό σχήμα της Εθνικής Ασφαλιστικής με συμμετοχή του ίδιου του Alex Fotakidis που έχει την ευθύνη για την Ελλάδα του ξένου fund, ενώ ο  σημερινός Δνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Σταύρος Κωνσταντάς, θα παραμείνει –σύμφωνα με πληροφορίες- στη θέση του, για να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στο νέο σχήμα, μια διαδικασία που αναμένεται να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια.

Επίσης ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα εθελουσίας Εξόδου 116 στελεχών της Εθνικής Ασφαλιστικής με ανώτατο ποσό αποζημίωσης τις 150.000 ευρώ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Ασφαλιστική βρισκόταν  σε μεταβατικό στάδιο για την πώλησή της εδώ και περίπου μία πενταετία, ωστόσο σε όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να διατηρήσει σχεδόν αλώβητα τα μεγέθη της και να ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία της, στηρίζοντας -στον βαθμό που της αναλογεί- τα καθαρά αποτελέσματα του μετόχου της, της Εθνικής Τράπεζας.

AΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 10:56 - 17 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.