ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική Ασφαλιστική: 131 χρόνια μετά πέρασε στο CVC Capital Partners Κύριο

16:57 - 25 Φεβ 2022 | ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Εθνική Ασφαλιστική: 131 χρόνια μετά πέρασε στο CVC Capital Partners
Μετά από 131 χρόνια η μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρία της χώρας η Εθνική Ασφαλιστική πέρασε σε αμερικανό μεγαλομέτοχο. H Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την CVC Capital Partners με τίμημα 454,4 εκατ. ευρώ με ένα σημαντικό μέρος του τιμήματος που φτάνει τα 120 εκατ. ευρώ να αφορά την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πώλησης bancassurance προϊόντων.

Η Εθνική Ασφαλιστική έχει 13 διοικητικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, 1.648 αποκλειστικούς ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές μέσα από 132 γραφεία παραγωγής σε κάθε γωνιά της χώρας και πάνω από 1.000.000 ασφαλισμένους.

Η Εθνική Ασφαλιστική παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης ζωής και ζημιών, υπηρεσίες διανομής ασφαλιστικών προϊόντων και αντασφάλισης στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Η CVC και οι θυγατρικές της διαχειρίζονται επενδυτικά κεφάλαια και πλατφόρμες.

Η CVC ελέγχει διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου Hellenic Healthcare Group («HHG»), ο οποίος παρέχει ιδιωτικές υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Η Επιτροπή διερεύνησε κατά πόσον η συναλλαγή θα προκαλούσε σημαντική παρακώλυση του ανταγωνισμού στις ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα, και γενικά στις ιδιωτικές νοσοκομειακές υπηρεσίες στην περιφέρεια Αττικής.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Εθνική Ασφαλιστική δεν θα διέθετε επαρκή ισχύ στην αγορά για να αποκλείσει τα ανταγωνιστικά της HHG νοσοκομεία και ότι η HHG δεν θα είχε οικονομικό κίνητρο για να αποκλείσει τις ασφαλιστικές εταιρείες που ανταγωνίζονται την Εθνική Ασφαλιστική.

Το πανόραμα των πωλήσεων θυγατρικών ασφαλιστικών από τις 3 άλλες συστημικές τράπεζες

Το 2006 η ALPHA Bank πούλησε την ALPHA Ασφαλιστική στον Γαλλικό πολυεθνικό όμιλο AXA για 255 εκατ. ευρώ. Το 2014 η Τράπεζα Πειραιώς πούλησε την ΑΤΕ Ασφαλιστική στον Γερμανικό πολυεθνικό όμιλο ERGO για 90 εκατ. ευρώ και το 2016 η Eurobank πούλησε τη Eurolife ERB Ασφαλιστική στο επενδυτικό κεφάλαιο FAIRFAX με έδρα τον Καναδά για 324,7 εκατ. ευρώ.

AΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 19:22 - 25 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.