ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προβληματισμός για το ωράριο των σούπερ μάρκετ ενόψει αργιών Πάσχα

08:39 - 16 Απρ 2021 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Προβληματισμός για το ωράριο των σούπερ μάρκετ ενόψει αργιών Πάσχα
Στο άνοιγμα των καταστημάτων τροφίμων και των σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση με στόχο να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, καθώς υπάρχουν και τα δεδομένα όρια στην προσέλευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη ώστε να εκτονωθεί μια πιθανή πίεση τις μέρες εκείνες. Ωστόσο εκείνο που προβληματίζει περισσότερο είναι το τι θα γίνει στα σούπερ μάρκετ με τους καταναλωτές ενόψει του τριημέρου του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει λόγω Πρωτομαγιάς και μεταφορά της υποχρεωτικής αργίας της 1ης Μαΐου την Τρίτη 4 Μαΐου, τριήμερη αργία στα σούπερ μάρκετ.

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτιμάται ότι θα προκαλέσει δύο προβλήματα. Αφενός αύξηση του αριθμού και της αναμονής των καταναλωτών που θα περιμένουν εκτός των σούπερ μάρκετ για να μπουν και να εξυπηρετηθούν προκειμένου να πάρουν προμήθειες για ένα τριήμερο. Και αφετέρου έξτρα κόστος για τα σούπερ μάρκετ αφού όσα ευαλοίωτα προϊόντα, όπως κρέας, φρέσκα φρούτα - λαχανικά και γαλακτοκομικά, δεν πουληθούν μέχρι το Μεγάλο Σάββατο θα πρέπει να πεταχτούν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το ωράριο λειτουργίας τους για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:04 - 16 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.