ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντυπωσιακή η αύξηση κερδοφορίας για τις εμπορικές ΑΕ και ΕΠΕ

16:33 - 07 Μαρ 2023 | ΕΜΠΟΡΙΟ
Εντυπωσιακή η αύξηση κερδοφορίας για τις εμπορικές ΑΕ και ΕΠΕ
Για ακόμη μια φορά επισφραγίστηκε η συνεργασία της ICAP CRIF με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Eπιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) στο πλαίσιο της εικοστής δεύτερης έκδοσης της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου, η οποία αναδεικνύει το σημαντικό ρόλο του κλάδου στην ελληνική οικονομία, αποτυπώνοντας παράλληλα τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού στη βιωσιμότητα και τις προοπτικές των εμπορικών επιχειρήσεων.

Η Σταματίνα Παντελαίου, Διευθύντρια Οικονομικών – Κλαδικών Μελετών της ICAP CRIF παρουσίασε στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, τα οικονομικά αποτελέσματα των εμπορικών επιχειρήσεων ΑΕ & ΕΠΕ της χώρας το 2021.

Οι βασικές διαπιστώσεις ήταν η σημαντική αύξηση πωλήσεων κατά 19,2%, ενώ αυξητική ήταν και η πορεία των τριών τομέων του εμπορίου, αλλά με διαφορετικό ρυθμό.

Εντονότερη ήταν η άνοδος στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων – ανταλλακτικών (27,3%), ακολούθησε το χονδρικό εμπόριο (22,0%) και το λιανικό εμπόριο (10,9%).

Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση που κατέγραψε η κερδοφορία του συνόλου των εμπορικών ΑΕ και ΕΠΕ κατά 69,4%. Κερδοφόροι ήταν και οι τρεις τομείς του εμπορίου το 2021. Ειδικότερα, στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων – ανταλλακτικών τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2020 (αύξηση 143,4%), στο χονδρικό εμπόριο το καθαρό αποτέλεσμα ενισχύθηκε κατά 66,4% και στο λιανικό κατά 65,8%.

Η Σταματίνα Παντελαίου, Διευθύντρια Οικονομικών Κλαδικών Μελετών της ICAP CRIF δήλωσε σχετικά:

«Η ICAP CRIF, μέσα από το ευρείας αποδοχής και απήχησης μελετητικό της έργο υποστηρίζει σταθερά το ελληνικό επιχειρείν, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες, αναλύσεις και συμβουλευτικά εγχειρίδια που στοχεύουν στην εδραίωση, ανάπτυξη και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Επιπλέον, μέσω της συνεργασίας της με Κλαδικούς Φορείς και Οργανισμούς συνεισφέρει στον σχεδιασμό πολιτικών και δράσεων, με συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες, βασισμένες σε αναλυτική και επίκαιρη γνώση των συνθηκών της αγοράς και γενικότερα του οικονομικού περιβάλλοντος.»

Διαβάστε ΕΔΩ, αναλυτικά, τα κύρια συμπεράσματα του Οικονομικού Απολογισμού για τις ΑΕ και ΕΠΕ του ελληνικού Εμπορίου το 2021

Τελευταία τροποποίηση στις 16:37 - 07 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.