ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των ξεναγών

22:55 - 25 Μαϊ 2021 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των ξεναγών
«Το επόμενο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των ξεναγών, ώστε να μπορούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται για το 2020».

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου, σχετικά με ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «η κυβέρνηση θα παράσχει κανονικά στους ξεναγούς την οικονομική στήριξη την οποίαν δικαιούνται, για το 2020. Ωστόσο, το μεγαλύτερο δώρο δεν είναι τα επιδόματα, είναι το να έχουν οι ξεναγοί τη δυνατότητα να εργάζονται, να μπορούν να ασκούν το επάγγελμά τους με το άνοιγμα του τουρισμού. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Οικονομικών για την ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η στήριξη και για τους τρεις χειμερινούς μήνες. Το σύστημα θα ανοίξει σύντομα και οι ξεναγοί θα λάβουν τα επιδόματα τα οποία δικαιούνται».

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των self test για τους ξεναγούς, υπογραμμίζοντας πως «με παρέμβασή μας θα αποσαφηνιστεί από το υπουργείο Εργασίας το ζήτημα των self test. Βεβαίως, οι ξεναγοί θα έχουν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν για να μπορέσουν να εργαστούν ασφαλείς. Επ' αυτού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.