ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Calilo Group: Η βιωσιμότητα μονόδρομος για την τουριστική ανάπτυξη

19:33 - 30 Μαϊ 2023 | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Calilo Group: Η βιωσιμότητα μονόδρομος για την τουριστική ανάπτυξη
O Όμιλος Calilo, ο πρωτοπόρος τουριστικός όμιλος που δραστηριοποιείται στην Ίο υλοποιώντας στρατηγικές επενδύσεις βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, συμμετείχε στο TEDxATHENS, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η Διευθύντρια Στρατηγικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου CALILO, κ. Έρικα Μιχαλοπούλου, συμμετείχε στο πάνελ «Sustainability at the forefront of Hospitality, όπου συζητήθηκε η σημαντική διάσταση της βιωσιμότητας στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Στη συζήτηση, που φιλοξενήθηκε στην Alternative Stage της διοργάνωσης παρουσία μεγάλου κοινού, συμμετείχαν η Καθηγήτρια Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Βιο-οικονομίας κ. Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, ο Επίκουρος Καθηγητής Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Σωτήρης Βαρελάς, και ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ και Αντιπρόεδρος του ομίλου Hotel Brain κ. Κωνσταντίνος Ζήκος.

Όραμα του ομίλου Calilo είναι να μυήσει τους επισκέπτες της Ίου στον αυθεντικό τρόπο ζωής του νησιού μέσα από ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν,  που ενισχύει την τοπική οικονομία, χωρίς να αλλοιώνει τον φυσικό πλούτο του τόπου και την πολιτιστική του κληρονομιά. Με τη δημιουργία σύγχρονων, φιλικών προς το περιβάλλον υποδομών χαμηλού συντελεστή δόμησης και την παροχή υψηλού επιπέδου πολυτελών υπηρεσιών, απαντά στη ανάγκη για προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλής προστιθέμενης αξίας που επιβραβεύουν τις βιώσιμες πρακτικές και σέβονται το νιώτικο τοπίο.

Η κ. Μιχαλοπούλου δήλωσε: «Με πίστη στο όραμά μας εργαζόμαστε διαρκώς για ένα βιώσιμο τουριστικό προϊόν που ενισχύει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Ίου και δίνει μια πραγματικά όμορφη εμπειρία στους επισκέπτες μας. Η φιλοσοφία της οικογένειάς μας, που πλαισιώνει το DNA της επιχειρηματικής μας δράσης και  στρατηγικής, οδήγησε στην επιλογή μας να αξιοποιήσουμε μόνο το 1% της γης που βρίσκεται στην ιδιοκτησία μας και να προστατεύσουμε το υπόλοιπο. Αυτό που θέλουμε είναι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα τουριστικό προϊόν που να είναι πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης με υψηλής ποιότητας προδιαγραφές και περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.