ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To τουριστικό «μποτιλιάρισμα» στη Βενετία δημιουργεί ευκαιρίες στον Πειραιά

14:54 - 23 Ιαν 2020 | Ναυτιλία
To τουριστικό «μποτιλιάρισμα» στη Βενετία δημιουργεί ευκαιρίες στον Πειραιά
Σε κινήσεις αξιοποίησης του λιμανιού του Πειραιά και της δυναμικής που καταγράφει η κρουαζιέρα στον ελλαδικό νησιωτικό χώρο προβαίνει η MSC Cruises. Έτσι η εταιρία θα δρομολογήσει το MSC Lirica στην αγορά της Ανατολικής Μεσογείου το καλοκαίρι του 2021, που θα έχει ως βάση τον Πειραιά για όλη τη σεζόν.

Το MSC Lirica, με μέγιστη χωρητικότητα 2,697 επιβάτες, θα προσφέρει μια κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων σε 23 ξεχωριστές διαδρομές μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου 2021 από τον Πειραιά, στις οποίες θα περιλαμβάνονται οι Μύκονος, η Χάιφα, η Λεμεσός, η Ρόδος και το Κουσάντασι πριν επιστρέψει στον Πειραιά. Η τιμές για την κρουαζιέρα θα ξεκινούν από τα 249 ευρώ.

«Ο Πειραιάς αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα για τη στρατηγική που ακολουθούμε, δηλαδή να βρίσκουμε ευκαιρίες και να προχωράμε στο επόμενο βήμα. Ο Πειραιάς αποτελεί για τον όμιλο μια μεγάλη ευκαιρία» ανέφερε ο Angelo Capurro, διευθύνων σύμβουλος της MSC Cruises, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της στρατηγικής που ακολουθεί ο όμιλος σε διεθνές επίπεδο, αλλά και του νέου δρομολογίου το οποίο θα αναχωρεί από το λιμάνι του Πειραιά από το καλοκαίρι του 2021.

Όπως ανέφερε ο κ. Capurro  οι ρυθμοί ανάπτυξης του ομίλου στην ελληνική αγορά, αλλά και το «φρένο» που έχει μπει στη Βενετία στις επισκέψεις σε συνδυασμό με τις «ανέσεις» άλλων κοντινών λιμανιών (Τριέστη κτλ) οδήγησαν την MSC να κάνει τον Πειραιά βάση της από το 2021.  

«Κάνουμε το πρώτο βήμα για να δούμε πως θα τα πάμε και πως θα γίνεται η μεταφορά των τουριστών στην Αθήνα για την αποβίβασή τους. Χρειαζόμαστε εντούτοις και τη στήριξη και τη βοήθεια των τοπικών κοινωνιών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της MSC Cruises.

Σημειώνεται πως η MSC Cruises σχεδιάζει να φέρει τους επισκέπτες της στην Αθήνα από τη βόρεια Ευρώπη μέσα από τις προσφορές MSC Fly & Cruise για να επιβιβαστούν στα πλοία της στο ελληνικό λιμάνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 η εταιρία θα έχει 6 πλοία στις ελληνικές θάλασσες και το 2021 θα φτάσουν τα 7. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε 2 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες έχουν γνωρίσει την Ελλάδα μέσω της MSC.

«Από τότε που υποδεχθήκαμε για πρώτη φορά τους καλεσμένους μας στα πλοία μας στην Ελλάδα το 2003, η παρουσία μας στη χώρα αυξήθηκε σημαντικά» συμπλήρωσε ο κ. Capurro, αναφέροντας τους αριθμούς που πιστοποιούν το ρυθμό ανάπτυξης. Την τελευταία τριετία άγγιξε το 41%, ενώ μόνο την περσινή χρονιά το 20% (όταν ο όμιλος είχε ρυθμό ανάπτυξης 16%).

«Η σχέση με την ελληνική κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτορείων έχει αναπτυχθεί με τόσο θετικό ρυθμό, ώστε όλοι μπορούμε να προσβλέπουμε στη συνεργασία μας για το καλοκαίρι του 2021, όταν ο Πειραιάς θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα κρουαζιέρας της ανατολικής Μεσογείου με τους επισκέπτες να επιβιβάζονται από εκεί για πρώτη φορά» τόνισε και συμπλήρωσε: «Καθώς συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε ως εταιρία και να εισαγάγουμε περισσότερα πλοία στο στόλο μας, κοιτάζοντας το μέλλον είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μεγαλύτερη παρουσία στην Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 13.6 δισ. ευρώ ανέρχεται το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου, με έδρα τη Γενεύη. Για την περίοδο 2017-2027, θα αυξήσει τον στόλο σε 25 πλοία και θα τριπλασιάσει την χωρητικότητα του. Επιπρόσθετα, το τμήμα κρουαζιέρας της MSC Group επενδύει ακόμα 2 δισ. ευρώ σε ένα νέο εμπορικό σήμα πολυτελών κρουαζιερόπλοιων, το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερα υπερ-σκάφη αναψυχής, ένα για κάθε έτος μεταξύ 2023 και 2026.

Με πρόσβαση σε περισσότερους από 200 προορισμούς σε πέντε ηπείρους, η MSC Cruises σήμερα συγκεντρώνει περισσότερες από 180 εθνικότητες από όλο τον κόσμο, στα 17 της πλοία.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 23 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.