ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο «πόλεμος τιμών» στο πετρέλαιο ευνοεί την αγορά των tankers

11:30 - 10 Μαρ 2020 | Ναυτιλία
Ο «πόλεμος τιμών» στο πετρέλαιο ευνοεί την αγορά των tankers
Θετικές προοπτικές ανοίγονται για την αγορά των tankers λόγω της πτώσης των τιμών του αργού ως αποτέλεσμα του «πολέμου» που ξέσπασε ανάμεσα σε Σουδική Αραβία και Ρωσία.

Όπως αποτιμούν αναλυτές, η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει την επίσημη τιμή πώλησης του πετρελαίου της τον Απρίλιο, την οποία αναμένεται να μιμηθούν και άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες της Μέσης Ανατολής, επηρέασε άμεσα τη ζήτηση για tankers, καθώς οι εξαγωγικοί όγκοι από τη Μέση Ανατολή αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.

Η προσοχή των αναλυτών έχει στραφεί στα συμβόλαια που πρόκειται να «κλείσουν» το επόμενο διάστημα με τις εκτιμήσεις να θέλουν την Κίνα να απορροφά μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαιοειδών λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών τιμών αλλά και άλλες χώρες που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία της πτώσης των τιμών.

Άλλωστε, όπως σημειώνεται, με την επιδημία του κορονοϊού να πλήττει στο μέγιστο βαθμό τη ζήτηση, μεγάλο μέρος της αυξημένης προσφοράς πετρελαίου αναμένεται να κατευθυνθεί σε πλωτές μονάδες αποθήκευσης.

Ενδεικτική ήταν και η άνοδος που κατέγραψαν οι μετοχές tankers στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:41 - 10 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.