ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hapag-Lloyd: Θα ανακάμψει η αγορά των containerships το δεύτερο εξάμηνο

18:56 - 16 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Hapag-Lloyd: Θα ανακάμψει η αγορά των containerships το δεύτερο εξάμηνο
Εκτιμήσεις για σταδιακή ανάκαμψη της αγοράς των containerships το δεύτερο εξάμηνο του 2020 διατυπώνει η γερμανική εταιρεία Hapag-Lloyd AG.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας για τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του 2020, σημειώνεται ότι ο διακινούμενος όγκος εμπορευματοκιβωτίων μέσω θαλάσσης θα παρουσιαστεί μειωμένος κατά 11% φέτος, με τις απώλειες για κάποιες τακτικές γραμμές από και προς την Ασία να αγγίζουν τουλάχιστον το 20% τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Rolf Habben Jansen, CEO της Hapag-Lloyd, ανέφερε ότι οι μεγάλες απώλειες στη ζήτηση θα αντισταθμιστούν από το πολύ χαμηλό βιβλίο παραγγελιών, αλλά και από τη μείωση της προσφοράς που προέρχεται από τα πλοία που αποσύρονται από την αγορά για την εγκατάσταση scrubbers. Υπογράμμισε, επίσης, ότι o παροπλισμός πλοίων που επιλέγουν πολλές εταιρείες εν μέσω κρίσης μειώνει το διαθέσιμο τονάζ.

«Θα μειώσουμε τη χωρητικότητά μας κατά 4% έως 6% φέτος, έχουμε αυτή την ευελιξία», ανέφερε ο κ. Jansen και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι τα πλοία της Hapag-Lloyd δεν ταξιδεύουν μισοάδεια, που σημαίνει ότι το κόστος ανά container διπλασιάζεται.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον οικονομικό απολογισμό της γερμανικής εταιρείας το α΄ τρίμηνο, κατέγραψε καθαρά κέρδη $27 εκατ. έναντι $109 εκατ. το Q1 του 2019, ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων ανήλθαν σε $176 εκατ. έναντι $243 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι. «Παρά την πανδημία του κορονοϊού, ξεκινήσαμε σχετικά καλά τη χρονιά», επισήμανε ο CEO της εταιρείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:38 - 16 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.