ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινος» σχεδιασμός ανακύκλωσης πλοίων από την Carnival

13:12 - 05 Αυγ 2020 | Ναυτιλία
«Πράσινος» σχεδιασμός ανακύκλωσης πλοίων από την Carnival
Η Carnival Corporation, ο γίγαντας της βιομηχανίας κρουαζιέρας ήρθε σε συμφωνία με εταιρείες ανακύκλωσης στην Τουρκία για την ανακύκλωση των κρουαζιερόπλοιων Carnival Fantasy και Carnival Inspiration.

Η απόφαση απόσυρσης των κρουαζιερόπλοιων εντάσσεται στο σχεδιασμό της εταιρείας για μείωση του κόστους, ο οποίος προβλέπει την απομάκρυνση 15 πλοίων είτε μέσω πώλησης είτε μέσω διάλυσης. Παράλληλα, στόχος είναι να καθυστερήσουν οι αφίξεις νεότευκτων, προκειμένου να επέλθει ισορροπία στα έξοδα.

"Η μεγαλύτερη ευθύνη μας είναι η συμμόρφωση με τους κανονισμούς για την προστασία του περιβάλλοντος και η υγεία και ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματός μας" τόνισε ο Bill Burke chief maritime officer της εταιρείας και πρόσθεσε:

"Αυτή η δέσμευση επεκτείνεται στα κρουαζιερόπλοιά μας, εκκινώντας από τη στιγμή που ένα πλοίο γίνεται τμήμα του στόλου μας μέχρι και την απόσυρή του. Εκτός από τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πλοίων μας, ενώ εκτελούν υπηρεσίες, η ανακύκλωση των πλοίων που αποσύρουμε, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ανακύκλωση πλοίων διασφαλίζει ότι εφαρμόζουμε τα υψηλότερα παγκόσμια πρότυπα και συμβάλλουμε σε μια βιώσιμη βιομηχανία κρουαζιέρας".

Οι τουρκικές εταιρείες θα σχεδιάσουν ένα πλάνο ανακύκλωσης για τα δύο κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα περιλαμβάνουν πλήρη απογραφή των επικίνδυνων υλικών και ασφαλή αφαίρεση και επεξεργασία των υλικών με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Μηχανήματα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, γυαλιά, ξύλα και άλλα υλικά θα μπορούν να ανακυκλωθούν άμεσα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εκ νέου σε καινούρια πλοία.

Η Carnival υπέστη ισχυρό πλήγμα από την αναστολή της δραστηριότητας της κρουαζιέρας λόγω της πανδημίας. Ωσρόσο, προετοιμάζει σταδιακή επανέναρξη διακοπών κρουαζιέρας με συγκεκριμένα πλοία και brands που επιστρέφουν σταδιακά σε λειτουργία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:16 - 05 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.