ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κανείς δε θέλει ν' αγοράσει το αρχαιότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

13:14 - 03 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
Κανείς δε θέλει ν' αγοράσει το αρχαιότερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου
Δεν προσελκύει αγοραστές το πιο παλιό κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, με τη σχετική διαδικασία δημοπρασίας να καθίσταται άγονη.

Σύμφωνα με το TradeWinds, το τίμημα των 12,1 εκατ. δολαρίων που τέθηκε στη δημοπρασία για το κρουαζιερόπλοιο Astoria, χωρητικότητας 16,100 gt και κατασκευής 1948, ήταν απαγορευτικό για οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο αγοραστή. Με αυτό το ποσό, είναι δυνατή η αγορά ενός πολύ μεγαλύτερου και νεότερου πλοίου.

Το Astoria έχει τεθεί υπό τον έλεγχο της πορτογαλικής τράπεζας Montepio Bank, μετά την κατάρρευση της Portuscale Cruises το 2015. H τράπεζα προσπαθεί να πουλήσει το πλοίο με χωρητικότητα 560 επιβατών από τότε, αλλά χωρίς επιτυχία.

Σημειώνεται ότι το πλοίο είχε ναυλωθεί στη βρετανική Cruises & Maritime Voyages (CMV), μέχρι να ολοκληρωθεί η πώλησή του, αλλά η ναύλωση διεκόπη απότομα το 2020, καθώς η εταιρεία ήταν ένα από τα πολλά «θύματα» της πανδημίας.

Μολονότι το πλοίο θεωρείται «ηλικιωμένο», ανοικοδομήθηκε πλήρως στις αρχές της δεκαετίας του '90, προκειμένου να ταιριάζει με τα σύγχρονα πρότυπα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 03 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.