ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη «δίνη» της πανδημίας η κρουαζιέρα-Η περίπτωση της Βαλένθια

16:03 - 11 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
Στη «δίνη» της πανδημίας η κρουαζιέρα-Η περίπτωση της Βαλένθια
Στα 56 εκατ. ευρώ εκτιμάται η «χασούρα» για το λιμάνι της Βαλένθια στην Ισπανία, από τη στιγμή που μπήκε στον «πάγο» η δραστηριότητα της κρουαζιέρας.

Η επίδραση της βιομηχανίας κρουαζιέρας διαμορφώνεται στα 145,5 ευρώ ανά επιβάτη που αποβιβάζεται, σύμφωνα με το Valenciaport Foundation, ενώ επισημαίνεται ότι στηρίζονται 637 τοπικές θέσεις εργασίας.

«Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία παρέλυσε τον τουρισμό, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την Ισπανία και ειδικότερα για τη Βαλένια» αναφέρει η λιμενική αρχή σε σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος χωρίς κρουαζιερόπλοια στη χώρα, με εξαίρεση τις Κανάριες Νήσους.

Οι επιβάτες κρουαζιέρας που επισκέπτονται τη Βαλένθια είναι κυρίως Ευρωπαίοι: 19,3 είναι Ιταλοί, 19% Γερμανοί, 17,9% Βρετανοί και 10,6% Γάλλοι. Παράλληλα, το 10,2% των τουριστών προέρχεται από τις ΗΠΑ.

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, το λιμάνι προετοιμάζει πρωτόκολλα ασφαλείας και νέα προγράμματα, προκειμένου να υποδεχτεί ξανά τουρίστες κρουαζιέρας, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Σημειώνεται ότι το λιμάνι αναπτύσσει ένα νέο επιβατικό τερματικό σταθμό, ο οποίος θα χρησιμοποιείται τόσο από ακτοπλοϊκές εταιρείες όσο και από κρουαζιερόπλοια.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 16:08 - 11 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.