ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλακιωτάκης: Υπογράφουμε «New Deal» με τη ναυτιλιακή κοινότητα

20:05 - 16 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
Πλακιωτάκης: Υπογράφουμε «New Deal» με τη ναυτιλιακή κοινότητα
Το ελληνικό κράτος έχει υπογράψει ένα «New Deal» με τη ναυτιλιακή κοινότητα, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων νέων στις θάλασσες και πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο, το οποίο συρρικνώνεται τα τελευταία χρόνια.

Αυτό ανέφερε, κατά την ομιλία του στη σημερινή (16/3) πρώτη ημέρα του μεγάλου ναυτιλιακού συνεδρίου 4rth Slide2Open Shipping Finance 2021, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Η Ναυτιλία είναι στο αίμα των Ελλήνων και ένα εθνικό περιουσιακό στοιχείο» επεσήμανε αρχικά ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας ότι σήμερα οι Έλληνες εφοπλιστές είναι μία ισχυρή ναυτιλιακή δύναμη, χάρη στο επιχειρηματικό πνεύμα και την αγάπη τους για τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, αφού τόνισε, ότι συνήθως η Πολιτεία δεν παρεμβαίνει στα ναυτιλιακά τεκταινόμενα, πρόσθεσε ότι οι συνθήκες αλλάζουν, όπως φαίνεται και σε πολλά ναυτιλιακά κέντρα στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, όπου οι κυβερνήσεις δημιουργούν ευνοϊκά επιχειρηματικά περιβάλλοντα και προσπαθούν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες του κλάδου.

Το ελληνικό Δημόσιο, συνέχισε ο υπουργός, διατηρεί σχέσεις εμπιστοσύνης με τη ναυτιλιακή κοινότητα και υιοθετεί μία σειρά από μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσονται η πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του ελληνικού νηολογίου, αλλά και οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για ευελιξία στους όρους απασχόλησης. «Πρόκειται για ένα "New Deal", μέσω του οποίου εισάγονται όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του νηολογίου και τη στροφή των νέων στη θάλασσα» σημείωσε. 

Ο υπουργός κατέληξε, αναφέροντας, ότι αναμένει τη θετική ανταπόκριση των ναυτιλιακών φορέων και κατ' επέκταση άμεσα αποτελέσματα προς όφελος όλων.

Προτεραιότητα στους ναυτικούς

Στο ίδιο συνέδριο, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και πρεσβευτής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) στην Ελλάδα, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης επέκρινε φορείς και κυβερνήσεις για τη διαχείριση της μεγάλης κρίσης των ναυτικών, κάνοντας λόγο για προφανή αποτυχία. Ο ίδιος προέταξε την ανάγκη ανάδειξης των εργαζομένων στις θάλασσες ως «key workers» και τον άμεσο εμβολιασμό τους. 

Τέλος, ο κ. Δημητριάδης-Ευγενίδης εξήρε τη ναυτική ισχύ των Ελλήνων, τονίζοντας ότι παραμένουν οδηγοί των εξελίξεων.

Το Reporter συμμετέχει ως χορηγός επικοινωνίας στο συνέδιο 4rth Slide2Open Shipping Finance 2021

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 23:18 - 16 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.