ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pyxis Tankers: Εξασφάλισε δάνειο $17 εκατ. από την Alpha Bank

15:29 - 31 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
Pyxis Tankers: Εξασφάλισε δάνειο $17 εκατ. από την Alpha Bank
Η Pyxis Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλέντη, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης προηγούμενης δανειακής σύμβασης για το πλοίο Pyxis Epsilon, εξασφαλίζοντας νέο δάνειο ύψους 17 εκατ. δολαρίων, με επιτόκιο Libor συν 3,35%, και περίοδο αποπληρωμής πέντε ετών.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Alpha Bank, η οποία μας παρέχει επιπλέον δάνειο 17 εκατ. δολαρίων με όρους και προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της τριμηνιαίας απόσβεσης των 300.000 δολαρίων, παρόμοιους με το τωρινό δάνειο για το πλοίο μας, Pyxis Theta» τονίζει ο Πρόεδρος και CEO της ναυτιλιακής, κ. Βαλέντης.

«Αυτή η νέα διευκόλυνση» συνεχίζει «προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς βελτιώνει τη μόχλευση του ισολογισμού μας, επιμηκύνει τη μέση ωρίμανση του χρέους μας και μειώνει τις συνολικές πληρωμές κεφαλαίου και τόκων. Για παράδειγμα, το ενοποιημένο σταθμισμένο μέσο επιτόκιο του χρέους μας έχει υποχωρήσει από 7,1% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, σε περίπου 5% σήμερα. Δεν έχουμε προγραμματισμένη λήξη δανείων για τα επόμενα δύο χρόνια».

Η Pyxis Tankers διαχειρίζεται ένα στόλο πέντε δεξαμενόπλοιων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:47 - 31 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.