ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεκόρ εισαγωγών στα λιμάνια της Καλιφόρνια - Ποιοι πρωταγωνιστούν

18:26 - 20 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Ρεκόρ εισαγωγών στα λιμάνια της Καλιφόρνια - Ποιοι πρωταγωνιστούν
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο «σπάνε» τα μεγάλα λιμάνια στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καθώς τον περασμένο Απρίλιο κατέγραψαν νέο ιστορικό υψηλό εισαγωγών, λαμβάνοντας ώθηση σε μεγάλο βαθμό από την τεράστια καταναλωτική ζήτηση.

Ειδικότερα, τα λιμάνια του Long Beach, του Los Angeles και του Oakland ανέφεραν νέα ρεκόρ τον Απρίλιο, με τις εισαγωγές να αναμένεται να συνεχιστούν με ταχείς ρυθμούς το φετινό καλοκαίρι. Βέβαια, «αγκάθι» για τα λιμάνια αυτά αποτελούν τα χαμηλά επίπεδα εξαγωγών.

Ο Απρίλιος σηματοδότησε τον 10ο συνεχόμενο μήνα αύξησης της διακίνησης φορτίων στο λιμάνι του Long Beach, καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ σε μηνιαία βάση, με τους αξιωματούχους του λιμανιού να κάνουν λόγο για «ιστορική αύξηση διακίνησης φορτίων».

Στο ίδιο μήκος κύματος, για το λιμάνι του Los Angeles ήταν ο 9ος συνεχόμενος μήνας αύξησης σε ετήσια βάση. Συνολικά, τον Απρίλιο του 2021 στο λιμάνι μετακινήθηκαν φορτία χωρητικότητας 946.966 TEU, ενώ από τις αρχές του έτους το λιμάνι διαχειρίστηκε πάνω από 3,5 εκατ. TEU.

Από την πλευρά του, το Oakland, αν και είναι μικρότερο λιμάνι, επωφελήθηκε τόσο από την αύξηση των εισαγωγών όσο και από την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στη νότια Καλιφόρνια, γεγονός που ώθησε μερικά boxships να στραφούν προς το λιμάνι του βορρά. Το Oakland διαχειρίστηκε φορτία χωρητικότητας άνω των 100.000 TEU τον Απρίλιο, καταγράφοντας τον τρίτο διαδοχικό μήνα αύξησης εισαγωγών. Ήταν επίσης ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας, που το λιμάνι κατέγραψε νέο ρεκόρ εισαγωγών.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:30 - 20 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.