ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεστάλη η απεργία στα πλοία- Κανονικά οι αναχωρήσεις

08:37 - 03 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Ανεστάλη η απεργία στα πλοία- Κανονικά οι αναχωρήσεις
Συνδικαλιστές της ΠΕΝΕΝ πραγματοποίησαν από τις πέντε το πρωί της Πέμπτης (3/6) την 24ωρη απεργία την οποία είχαν προκηρύξει, αλλά είχε κηρυχθεί παράνομη από το πρωτοδικείο Πειραιά. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν είχαν ακυρώσει τα δρομολόγια και οι επιβάτες έσπευσαν στο λιμάνι του Πειραιά για να ταξιδέψουν, αλλά βρέθηκαν μπροστά σε "μπλόκα". Κατά συνέπεια δημιουργήθηκαν ουρές και προβλήματα στα δρομολόγια. Η απεργία τελικά ανεστάλη.

Καθώς ο κόσμος είχε κατέβει κανονικά στο λιμάνι για να ταξιδέψει οι συνδικαλιστές έκαναν διαπραγματεύσεις με το υπουργείο, προκειμένου να μην ταλαιπωρείται άλλο ο κόσμος. 

Οι συνδικαλιστές αποφάσισαν τελικά να λύσουν την απεργία και από τις 09.00 τα πλοία σαλπάρουην κανονικά.

Να σημειωθεί πως από το πρωί μπλοκαρίστηκε ο απόπλους έξι πλοίων, καθώς και των δρομολογίων του αργοσαρωνικού.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κ. Νταλακογιώργος δήλωσε νωρίτερα στα κανάλια πως το μήνυμα εστάλη και πως οι εργαζόμενοι έδειξαν στην κυβέρνηση ότι αντιτίθενται στο νομοσχέδιο και πως έχουν τη δύναμη να απεργήσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Χρέωσε δε την ταλαιπωρία του κόσμου στις εταιρείες, οι οποίες ενώ γνώριζαν για την απεργία, έκοβαν κανονικά εισιτήρια. Πάντως, η ΠΕΝΕΝ θεωρεί πως το μήνυμα εστάλη και για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος, η απεργία ανεστάλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία είχαν εξαρχής μεταθέσει την απεργία τους για τις 10 Ιουνίου, μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:05 - 03 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.