ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο feeder απέκτησε η MSC - Έλληνας εφοπλιστής ο πωλητής

14:55 - 03 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Δύο feeder απέκτησε η MSC - Έλληνας εφοπλιστής ο πωλητής
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις επενδύσεις της σε second hand πλοία η ιταλοελβετική Mediterranean Shipping Company (MSC).

Σύμφωνα με πολλούς ναυλομεσιτικούς οίκους, η ναυτιλιακή εταιρεία, συμφερόντων της οικογένειας Aponte, συνδέεται με την εξαγορά δύο μικρών containerships (feeder) χωρητικότητας 1.102 TEU έκαστο, τα οποία ναυπηγήθηκαν πριν 18 χρόνια.

Ειδικότερα, η MSC έδωσε συνολικά 14 εκατ. δολάρια για την απόκτηση του «Contship Hub» και του «Contship Gem», που μέχρι πρότινος ανήκαν στην Contships, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Contships είχε αγοράσει το 2016 τα δύο αυτά πλοία έναντι 5,5 εκατ. δολαρίων, με τον κ. Πατέρα να αποκομίζει έτσι κέρδος ύψους 8,5 εκατ. δολαρίων. Τα δύο πλοία ήταν ήδη ναυλωμένα στην MSC.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Alphaliner, με τη συγκεκριμένη συναλλαγή η MSC έχει προχωρήσει ήδη σε αγορές 49 πλοίων από τον περασμένο Αύγουστο.

Παράλληλα, όσον αφορά την Contships, πέραν της πώλησης των δύο containerships, προχώρησε στην αγορά ενός έτερου feeder. Πρόκειται για το «Vega Omikron», χωρητικότητας 957 TEU και κατασκευής 2005, το οποίο αποκτήθηκε από την γερμανική Vega Reederei. Η τιμή πώλησης δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη, ενώ το πλοίο έχει ήδη μετονομαστεί σε «Alpha Legacy».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:55 - 03 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.