ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα supramaxes παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

12:55 - 07 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Τα supramaxes παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ναυλαγορά ξηρού φορτίου
Η αγορά των supramaxes έχει επισκιάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στο οικονομικό κομμάτι όλες τις υπόλοιπες αγορές, που σχετίζονται με την μεταφορά χύδην ξηρού φορτίου, σύμφωνα με τον δείκτη Baltic Exchange.

Ειδικότερα, η αξία των supramaxes αυξάνεται κατά 138% σε ετήσια βάση στα 27.000 δολάρια την ημέρα περίπου, κάτι που σύμφωνα με την νέα έρευνα της ναυλομεσιτικής Braemar ACM είναι το μεγαλύτερο ετήσιο ποσοστό αύξησης όλων των τμημάτων ξηρού φορτίου.

Το αναπτυσσόμενο εμπόριο μετάλλου έχει ενισχύσει περισσότερο τα supramaxes, όπως επίσης και μερικά από τα λιγότερο «hot» προϊόντα σαν το τσιμέντο.

Επίσης, οι ινδικές εξαγωγές σιδήρου και μετάλλων στα supramaxes έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς βοήθησαν και άλλοι παραγωγοί όπως η Λιβερία, η Νορβηγία και το Μπαχρέιν.

Τα supramaxes έχουν επίσης σημειώσει μια ετήσια αύξηση ύψους 20% σε αποστολές συμπυκνωμένου χαλκού, ενώ και το εμπόριο μαγγανίου έχει ενισχυθεί κατά 14%.

Οι μεταφορές τσιμέντου μέσω των supramaxes έχουν «ανέβει» κατά 30% ετησίως, ενώ προϊόντα όπως είναι το χώμα, η άμμος και άλλα τέτοιου είδους «βοηθητικά» στοιχεία έχουν καταγράψει άνοδο 11% από την αρχή του 2021.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών του τρέχοντος έτους, το εμπόριο αγροτικών προϊόντων από supramaxes αυξήθηκε κατά 10%.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:57 - 07 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.