ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Euronav πούλησε το παλαιότερο πλοίο της

18:07 - 08 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Η Euronav πούλησε το παλαιότερο πλοίο της
Την τακτική της ανανέωσης του στόλου του συνεχίζει να τηρεί ο βελγικός ναυτιλιακός κολοσσός, Euronav, ο οποίος προχώρησε στην πώληση του παλαιότερου tanker του, του «Filikon».

Το εν λόγω δεξαμενόπλοιο κατασκευάστηκε το 2002, ενώ η Euronav αποκόμισε συνολικά 16,3 εκατ. δολάρια από την πώληση. Επίσης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, εξαιτίας της συγκεκριμένης συναλλαγής,  το κεφαλαιακό κέρδος θα αυξηθεί κατά 9,3 εκατ. δολάρια στη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου.

Παρ’ όλο που η Euronav δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του αγοραστή του χωρητικότητας 149.989 dwt suezmax, η VesselsValue ανέφερε πως οι αγοραστές είναι κατά πάσα πιθανότητα Κινέζοι, οι οποίοι μάλιστα μετονομάσανε το πλοίο σε «Katiuska». Το suezmax παραδόθηκε στους νέους του ιδιοκτήτες την περασμένη Παρασκευή 4 Ιουνίου.

«Η Euronav θεωρεί ότι η τακτική ανανέωση του στόλου αποτελεί σημαντική λειτουργία της διαχείρισης πλοίων για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της βελγικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2020, η Euronav έχει καταφέρει να πουλήσει 4 suezmaxes και 4 VLCCs με μέσο όρο ηλικίας των συγκεκριμένων πλοίων τα 16 έτη.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:09 - 08 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.