ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία σε ιταλικό πλοίο: Πτώμα καπετάνιου παραμένει «εγκλωβισμένο» στη θάλασσα

21:02 - 08 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Τραγωδία σε ιταλικό πλοίο: Πτώμα καπετάνιου παραμένει «εγκλωβισμένο» στη θάλασσα
Η πανδημία έπληξε ανεπανόρθωτα το containership «Ital Libera», που ανήκει στην Ever Green, καθώς ο καπετάνιος του συγκεκριμένου πλοίου έφυγε από τη ζωή λόγω Covid-19 εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Από τότε, το χωρητικότητας 5.090 TEU containership δεν έχει αγκυροβολήσει, καθώς κανένα ασιατικό λιμάνι δεν δέχεται το πλοίο.

Ειδικότερα, ο καπετάνιος του «Ital Libera», Angelo Capurro, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών από επιπλοκές της νόσου Covid-19 στα ανοιχτά της Ινδονησίας. Το πτώμα του καπετάνιου βρίσκεται ακόμη εντός του πλοίου, με την οικογένειά του να μην μπορεί να το παραλάβει, καθώς κανένα λιμάνι δε θέλει να πάρει την ευθύνη της υποδοχής ενός πλοίου, το οποίο θεωρείται υγειονομική «βόμβα».

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια επαναπατρισμού του πλοίου, η οικογένεια του Capurro ξεκίνησε έναν έρανο στο «GoFundMe» προκειμένου να καλυφθούν τα απαιτούμενα έξοδα.

«Θα πολεμήσουμε, ώστε αυτή η τραγωδία που μας “χτύπησε” να μην αρχειοθετηθεί απλά σε μία λίστα με αριθμούς και ξεχασμένα στατιστικά», δήλωσε η κόρη του Capurro, Maria Eleonora, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Στο ιταλικής σημαίας «Ital Libera» βρέθηκαν αρκετά κρούσματα Covid-19 μετά την αναχώρησή του από το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής και σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία Hapag-Lloyd, το πλήρωμα μπήκε σε 14ήμερη καραντίνα στις αρχές του περασμένου Μαΐου.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι πολλά λιμάνια της Ασίας έχουν υιοθετήσει εξαιρετικά αυστηρά πρωτόκολλα κατά της Covid-19 για τις επαφές μεταξύ των μελών των πληρωμάτων των πλοίων που υποδέχονται και του προσωπικού της ξηράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.