ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπάιντεν καλείται να αποκαταστήσει τα προβλήματα συμφόρησης στα λιμάνια

13:06 - 15 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Ο Μπάιντεν καλείται να αποκαταστήσει τα προβλήματα συμφόρησης στα λιμάνια
Η Αμερικανική Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής πώλησης ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να παρέμβει και να βοηθήσει στη διόρθωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που δημιουργείται στα λιμάνια, την στιγμή που οι λιανέμποροι αντιμετωπίζουν την πιο δύσκολη περίοδο εδώ και δεκαετίες.

«Τα προβλήματα διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας, ιδίως η συμφόρηση που επηρεάζει τα βασικά θαλάσσια λιμάνια μας, προκαλούν σημαντικές προκλήσεις για τους λιανέμπορορους της Αμερικής», έγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του NRF, Μάθιου Σάι, σε επιστολή του προς τον Λευκό Οίκο.

«Τα προβλήματα συμφόρησης δεν έχουν προσθέσει μόνο ημέρες και εβδομάδες στις αλυσίδες εφοδιασμού μας, αλλά έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις αποθεμάτων που επηρεάζουν την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας. Επιπλέον, αυτές οι καθυστερήσεις έχουν προσθέσει σημαντικό κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης για τους λιανέμπορους», αναφέρει.

Ο Σάι θεωρεί πως από την στιγμή που ήδη η κυβέρνηση Μπάιντεν αξιολογεί την αλυσίδα εφοδιασμού της χώρας σε κρίσιμους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, η αντιμετώπιση των σημερινών καταστάσεων των λιμένων και η εμπορευματική κίνηση θα πρέπει να αποτελέσει κρίσιμο στοιχείο της στρατηγικής της.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας επίλυσης των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Με επικεφαλής τους γραμματείς του εμπορίου, των μεταφορών και της γεωργίας, η ειδική ομάδα θα φέρει σε επαφή τους ενδιαφερόμενους για «να διαγνώσουν προβλήματα και να βρουν λύσεις - μεγάλες και μικρές, δημόσιες ή ιδιωτικές - που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην «ανακούφιση» των σημείων συμφόρησης και των περιορισμών εφοδιασμού».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 15 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.