ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια καταπολεμούν τις εκπομπές αερίων πλοίων στο αγκυροβόλιο

22:27 - 29 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Τα ευρωπαϊκά λιμάνια καταπολεμούν τις εκπομπές αερίων πλοίων στο αγκυροβόλιο
Τα λιμάνια του Ρότερνταμ, της Αμβέρσας, του Αμβούργου, της Βρέμης και της Χαρόπα (συμπεριλαμβανομένης της Χάβρης) συμφώνησαν να συνεργαστούν με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων από ελλιμενισμένα πλοία.

Αναλυτικότερα, τα πέντε λιμάνια στη Βορειοδυτική Ευρώπη υπέγραψαν Μνημόνιο Συμφωνίας στις 21 Ιουνίου για να αναλάβουν κοινή δέσμευση για την παροχή χερσαίων εγκαταστάσεων ισχύος για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας από 14.000 TEU και πάνω, έως το 2028.

Να σημειωθεί ότι, η συμφωνία είναι στο ίδιο μήκος κύματος με την «κλιματική στρατηγική» της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπεγράφη τον περασμένο Απρίλιο και στοχεύει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά το ήμισυ έως το 2030.

Η αρχή του λιμένα του Ρότερνταμ εξηγεί σε ανακοίνωσή της, ότι ο στόχος είναι να παρασχεθούν στα εν λόγω πλοία οι εγκαταστάσεις, έτσι ώστε οι γεννήτριες επί του πλοίου να μην χρησιμοποιούνται όταν τα αυτά αγκυροβολούν.

Στη συνέχεια, τα πλοία θα συνδέονται στο δίκτυο τροφοδοσίας μέσω καλωδίου, το οποίο θα ωφελήσει την ποιότητα του αέρα και το κλίμα, αφού θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερες εκπομπές αζώτου και διοξειδίου του άνθρακα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.