ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξαναπαίρνει «τα πάνω του» το λιμάνι Yantian

13:00 - 06 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Ξαναπαίρνει «τα πάνω του» το λιμάνι Yantian
Σύμφωνα με αξιωματούχους της Maersk, η κατάσταση στο κινεζικό λιμάνι του Yantian βελτιώνεται καθώς μειώνεται η συμφόρηση.

Παραμένουν, ωστόσο, οι καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο λιμάνι, καθώς και στα τριγύρω.

Η Maersk ανέφερε ότι η κάλυψη χωρητικότητας του ναυπηγείου στο Yantian μειώθηκε στο 65% και η παραγωγικότητα αυξήθηκε στο 85%, με τους χρόνους αναμονής να σημειώνουν πτώση σε μισή ημέρα. Το γειτονικό Shekou έχει πληρότητα 100% με καθυστερήσεις 3,5 ημερών, το ποσοστό πληρότητας των ναυπηγείων Nansha είναι στο 78% με τους χρόνους αναμονής να φτάνουν τις τέσσερις ημέρες και τέλος η πληρότητα ναυπηγείων στο Χονγκ Κονγκ είναι 93% με τριήμερες αναμονές, σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς της Maersk.

«Πρώτα απ 'όλα υπάρχει ανησυχία για την υγεία των ανθρώπων της Νότιας Κίνας και οι πρώτες σκέψεις και προσπάθειές μας αφορούν τους ανθρώπους που επηρεάζονται από αυτό το κύμα COVID, συμπεριλαμβανομένων πολλών συναδέλφων, πελατών και προμηθευτών μας που ζουν και εργάζονται σε αυτό το μέρος του κόσμου», είπε ο Ahmed Bashir, επικεφαλής της, Maersk.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η επιβράδυνση στο Yantian είναι μια πρόκληση για τη βιομηχανία, καθώς οι εργαζόμενοι στάλθηκαν σπίτι στην καραντίνα.

 

«Είμαι πλέον στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η κατάσταση στο Yantian έχει βελτιωθεί πολύ τις τελευταίες 10 περίπου ημέρες περίπου. Αναμένουμε ότι η διαδικασία αποσυμφόρησης θα ολοκληρωθεί τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες», τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:27 - 06 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.