ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα δέσμευση Μπάιντεν για την αντιμετώπιση θεμάτων ανταγωνισμού στη ναυτιλία

16:22 - 09 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Νέα δέσμευση Μπάιντεν για την αντιμετώπιση θεμάτων ανταγωνισμού στη ναυτιλία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, θα διατάξει σύντομα τα αμερικανικά πρακτορεία μεταφορών να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό στη ναυτιλία, καθώς οι φορτωτές αντιμετωπίζουν υψηλά ναύλα.

Η εντολή του Μπάιντεν θα "σκουντήξει" την Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή (FMC) και το Surface Transportation Board (STB), έτσι ώστε να βρουν λύσεις.

Αναλυτικότερα, θα ζητήσει από το FMC να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία των Αμερικανών εξαγωγέων από το υψηλό κόστος που επιβάλλουν οι θαλάσσιοι μεταφορείς. Επιπλέον, θα ζητήσει να τεθούν μέτρα και για την καταστολή των αδικαιολόγητων και παράλογων τελών, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων κράτησης και αποζημίωσης.

Σημειώνεται ότι τα τέλη αποζημίωσης και κράτησης που επιβλήθηκαν στους ναυλωτές από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν υπερδιπλασιαστεί το τελευταίο έτος.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη δήλωσε την Πέμπτη ότι ο Μπάιντεν θα κατευθύνει το FMC να καταργήσει τα «άδικα και παράλογα τέλη» στη ναυτιλιακή βιομηχανία και να συνεργαστεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση πρακτικών κατά του ανταγωνισμού.

Ταυτόχρονα, το STB θα επιφορτιστεί με τη λήψη μακροχρόνιων μέτρων για την αύξηση του ανταγωνισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:48 - 09 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.