ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κογκρέσο: Καλείται να...ρίξει 20 δισ. δολάρια στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

10:11 - 12 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Κογκρέσο: Καλείται να...ρίξει 20 δισ. δολάρια στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας
Δεκαπέντε λιμενικές αρχές, βιομηχανικοί όμιλοι και περιβαλλοντικοί οργανισμοί υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούν από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να συμπεριλάβει τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε οποιαδήποτε συμφωνία υποδομής για την υποστήριξη του πράσινου μέλλοντος της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα η επιστολή επιδιώκει από το Κογκρέσο να παρέχει τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα και την ανάπτυξη καυσίμων μηδενικών εκπομπών και τεχνολογιών πλοίων, αλλά και τουλάχιστον επενδύσεις ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την κατασκευή πλοίων και μετασκευές πλοίων μηδενικών εκπομπών.

Οι υπογράφοντες περιλαμβάνουν Ocean Conservancy, Pacific Environment, Azul, West Oakland Environmental Indators Project, South Ward Environmental Alliance, Environmental Defense Fund, Dream Corps Green For All, The Rachel Carson Council, Sierra Club, Earthjustice, Friends of the Earth, Ocean Defense Initiative, GreenLatinos, Port of San Diego και Green Shipping Line.

Οι οργανισμοί εξήγησαν ότι η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία είναι υπεύθυνη για περίπου το 3% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο είναι περισσότερο από όλα τα εργοστάσια παραγωγής άνθρακα στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μετάβαση της ναυτιλίας στο μέλλον των μηδενικών εκπομπών, διότι τα λιμάνια της Αμερικής αποτελούν κρίσιμο σημείο πρόσβασης για τα πλοία, τα οποία είναι υπεύθυνα για το 80% του παγκόσμιου εμπορίου. Εμπορεύματα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων ρέουν μέσω λιμένων των ΗΠΑ, δημιουργώντας οικονομική δραστηριότητα 5,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο και υποστηρίζοντας σχεδόν 31 εκατομμύρια αμερικανικές θέσεις εργασίας το 2018.

«Οι ΗΠΑ έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν τον κόσμο στη μετάβαση του ναυτιλιακού τομέα προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών»  , επεσήμανε ο Reggie Paros , διευθυντής κυβερνητικών σχέσεων στο Ocean Conservancy.

Ακόμα πρόσθεσε: «Περιλαμβάνοντας αυτήν την κρίσιμη επένδυση σε οποιοδήποτε πακέτο υποδομής, το Κογκρέσο και η Διοίκηση του Μπάιντεν έχουν την ευκαιρία να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις και τους στόχους τους για το κλίμα. Ταυτόχρονα, εάν πραγματοποιήσουν αυτές τις επενδύσεις, το Κογκρέσο θα δημιουργήσει αξιόπιστες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, καθώς και θα καθαρίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση που επηρεάζει δυσανάλογα τις κοινότητες και τις κοινότητες χρώματος χαμηλού εισοδήματος.

Το Κογκρέσο έχει μια μοναδική ευκαιρία να επενδύσει σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για τη μετατροπή των θαλάσσιων και λιμένων. Χρειαζόμαστε αποφασιστική δράση τώρα για τη μετάβαση μηδενικών εκπομπών στη ναυτιλία και στα λιμάνια».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:58 - 12 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.