ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυτιλιακή βιομηχανία: Κρίσιμη συνάντηση τον Νοέμβριο για το πράσινο μέλλον

10:11 - 23 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Ναυτιλιακή βιομηχανία: Κρίσιμη συνάντηση τον Νοέμβριο για το πράσινο μέλλον
Η παγκόσμια ναυτιλία έχει ανακοινώσει μια διεπαγγελματική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της COP26, όπου θα συγκεντρωθούν ηγέτες στη ναυτιλία, την ενέργεια, την πολιτική και τη χρηματοδότηση για να συζητήσουν τις προσπάθειες θαλάσσιας απελευθέρωσης από τον άνθρακα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Γλασκώβη στις 6 Νοεμβρίου, το "Shaping the Future of Shipping" και θα συγκεντρώσει σημαντικούς εμπειρογνώμονες για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διαδρομή της ναυτιλίας για την απαλλαγή από τον άνθρακα.

Σε υπουργικό επίπεδο, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα συζητηθούν θέματα όπως η απομάκρυνση των καυσίμων υψηλού αποτυπώματος άνθρακα από έναν παραδοσιακά δύσκολο τομέα, εξασφάλιση ισότιμων πλαισίων αποανθρακοποίησης προς όφελος των αναπτυσσόμενων χωρών · και τη μείωση του οικονομικού κινδύνου από τον μετασχηματισμό της ναυτιλίας, ώστε να αναληφθεί επειγόντως δράση για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σήμερα.

Το συνέδριο θα δείξει την κρίσιμη σημασία της άμεσης δράσης και της διατομεακής συνεργασίας για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας.

Ο Esben Poulsson, πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), πρόσθεσε: «Αυτή η συνάντηση πρέπει να αφορά την πραγματικότητα της αλλαγής και τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στο COP26. Πρέπει να μειώσουμε τον πολιτικό κίνδυνο, ώστε η ναυτιλιακή βιομηχανία και η ναυτιλιακή αλυσίδα εφοδιασμού να αυξήσουν την ταχύτητα και την κλίμακα του μετασχηματισμού. "

Ο Emanuele Grimaldi, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grimaldi Euromed και ο επόμενος πρόεδρος της ICS , πρόσθεσε: «Μια ολιστική προσέγγιση είναι απαραίτητη για το πράσινο μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Μόνο με τη διεθνή, διατομεακή συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε μια δίκαιη μετάβαση άνθρακα για τη ναυτιλία. "

Μαρία Μπερτζελέτου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.