ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επένδυση Trafigura-Hy2gen στην αμμωνία ως το καύσιμο του μέλλοντος

14:45 - 27 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
Επένδυση Trafigura-Hy2gen στην αμμωνία ως το καύσιμο του μέλλοντος
Ο γίγαντας εμπορευμάτων Trafigura συνεργάστηκε με την Hy2gen που εδρεύει στη Γερμανία σε μια μελέτη που στοχεύει στην ποσοτικοποίηση των αναγκών της ναυτιλιακής βιομηχανίας για πράσινη αμμωνία καθώς η βιομηχανία στρέφεται σε θαλάσσια καύσιμα χαμηλών και μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Αναλυτικότερα, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν ένα μνημόνιο συμφωνίας για μια μελέτη που θα εξετάσει τις απαραίτητες πτυχές που θα επιτρέψουν την μεγάλης κλίμακας εμπορική υιοθέτηση, συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων ποσοτήτων πράσινης αμμωνίας και των δυνατοτήτων μεταφοράς και αποθήκευσης που θα χρειαστούν.

Η Trafigura αναγνώρισε τις δυνατότητες της Hy2gen για τη βιομηχανική παραγωγή πράσινου υδρογόνου από νωρίς και είναι επενδυτής της από το 2019.

«Η Hy2gen είναι πρωτοπόρα στην παραγωγή πράσινης αμμωνίας και στην ανάπτυξη ιδεών. Αναγνωρίζουμε πάρα πολύ την ικανότητά της να εκτελεί γρήγορα έργα κλίμακας που μπορούν να μετρούν γρήγορα τη μετάβαση ώστε η ναυτιλιακή βιομηχανία να λειτουργεί με καθαρά καύσιμα», δήλωσε η Julien Rolland, επικεφαλής ενέργειας και ΑΠΕ στην Trafigura.

Τον περασμένο μήνα, η Trafigura ανακοίνωσε επίσης τη συνεργασία της με τον σκανδιναβικό γίγαντα λιπασμάτων Yara International για ανάπτυξη και προώθηση της χρήσης αμμωνίας ως καθαρού καυσίμου στη ναυτιλία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.