ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euroseas: Νέα ναύλωση για το M/V “EM Spetses”

18:12 - 03 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Euroseas: Νέα ναύλωση για το M/V “EM Spetses”
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, συμφερόντων του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα (φώτο), ανακοίνωσε μια νέα σύμβαση χρονοναύλωσης χρόνου για το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων M/V «EM Spetses».

Συγκεκριμένα, το εν λόγω πλοίο, είναι χωρητικότητας 1.740 TEU και κατασκευάστηκε το 2007.  Η σύμβαση αφορά περίοδο μεταξύ τουλάχιστον τριάντα έξι μηνών, με ανώτατο όριο τους σαράντα, ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο ναυλωτής και ημερήσιο ποσό ναύλωσης τα 29.500 $.

Η μεταφορά του πλοίου από τον τρέχοντα ναυλωτή του, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη νέα ναύλωση του πλοίου μας, M/V« EM Spetses», για περίπου τρία χρόνια σε επίπεδα περίπου τρεισήμισι φορές το επίπεδο της τρέχουσας απασχόλησής του. Το νέο ημερήσιο επίπεδο ναύλωσης του EM Spetses των 29.500 δολαρίων είναι το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο ναύλου που κερδίζει ένα πλοίο του στόλου μας και, κυρίως, ένα από τα μικρότερα πλοία μας.  

Η συγκεκριμένη συμφωνία, έρχεται μετά από αυτή για το M/V "EM Hydra", ένα «αδερφικό» πλοίο με το M/V "EM Spetses" που κατασκευάστηκε το 2005, για το οποίο πριν από περίπου τρεις μήνες αποφασίστηκε ναύλωση περίπου δύο ετών με με μικτό ημερήσιο επίπεδο ναύλωσης 20.000 δολαρίων, υποδεικνύοντας πόσο έντονα έχει κινηθεί η αγορά σε ανοδικό ρυθμό, σε διάστημα μόλις τριών μηνών. Αυτή η νέα ναύλωση θα μας εξασφαλίσει τουλάχιστον 31 εκατομμύρια δολάρια από συμβόλαια και θα έχει ελάχιστη συνεισφορά EBITDA περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια.

Ταυτόχρονα, η Euroseas είναι στην πλεονεκτική θέση να επωφεληθεί την περαιτέρω ανερχόμενη αγορά έχοντας τέσσερα ακόμη πλοία -περίπου το 30% του στόλου- στο νερό, τα οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του έτους», είπε καταλήγοντας.

.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 21:06 - 03 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.