ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνια της Καλιφόρνιας: Αυξάνονται τα πλοία σε αναμονή για αγκυροβόλιο

15:41 - 10 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Λιμάνια της Καλιφόρνιας: Αυξάνονται τα πλοία σε αναμονή για αγκυροβόλιο
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Marine Exchange της Νότιας Καλιφόρνιας, η συμφόρηση αυξάνεται στα τέσσερα μεγάλα λιμάνια της περιοχής- Hueneme, Los Angeles, Long Beach και San Diego - και στο θαλάσσιο τερματικό σταθμό πετρελαίου El Segundo.
Στην πραγματικότητα, ο αριθμός των πλοίων στα λιμάνια δεν έχει πέσει κάτω από τα 100 από τις 19 Ιουλίου, όταν αυτός ήταν 94.
 
Στα μέσα Ιουλίου, τα λιμάνια είχαν για περίπου μία εβδομάδα λιγότερα από 100 πλοία την ημέρα. Τώρα ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος των 110 πλοίων και αυξάνεται καθημερινά. 
 
Πενήντα οκτώ πλοία είχαν κατεβασμένη άγκυρα στις 9 Αυγούστου. Τα πλοία που περιμένουν για αγκυροβόλιο είναι επίσης σε άνοδο, φτάνοντας το πρόσφατο υψηλό των 41 στις 6 Αυγούστου, σε σύγκριση με μια εβδομάδα περίπου στα μέσα Ιουλίου που ήταν γύρω στα 20. Αυτές οι τάσεις δεν είναι απροσδόκητες. 
Οι ειδικοί του κλάδου ανέμεναν μια πολύ απασχολημένη περίοδο αιχμής στα αμερικανικά λιμάνια, καθώς η υψηλή καταναλωτική ζήτηση συνεχίζεται και οι αποστολείς προσπαθούν να αυξήσουν τα αποθέματά τους πριν από την περίοδο των εορτών. Πιο βόρεια από την Καλιφόρνια, το λιμάνι του Όουκλαντ αντιμετωπίζει επίσης αυξημένη συμφόρηση με 11 πλοία να περιμένουν τις θέσεις ελλιμενισμού για να ανοίξουν.
 
Τα ζητήματα στις συνδυασμένες διεθνείς μεταφορές δυσκολεύουν την κατάσταση με τα εμπορευματοκιβώτια στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με μια ενημέρωση από τη Maersk, ο μέσος χρόνος παραμονής στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 35% τις τελευταίες εβδομάδες.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.