ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη ανάγκη εμβολιασμού των ναυτικών- Παγκόσμια έκκληση πλοιοκτητών

17:06 - 12 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Μεγάλη ανάγκη εμβολιασμού των ναυτικών- Παγκόσμια έκκληση πλοιοκτητών
Οι Φιλιππίνες, η Μιανμάρ, η Ινδονησία, η Βενεζουέλα και η Λετονία έχουν προσδιοριστεί από κορυφαίους πλοιοκτήτες ως οι περιοχές με τη μεγαλύτερη πρόκληση στην εξασφάλιση της προμήθειας εμβολίων Covid-19.

Οι πέντε χώρες επιλέχθηκαν από 10 μεγάλους πλοιοκτήτες παγκοσμίου φήμης που παρέχουν δεδομένα για τον δείκτη Neptune Declaration Crew Change, ο οποίος αναπτύχθηκε από το the Global Maritime Forum.

Τα τελευταία δεδομένα από τους πλοιοκτήτες, οι οποίοι από κοινού απασχολούν πάνω από 90.000 ναυτικούς, δείχνουν ότι μόνο το 15,3% του πληρώματος είναι εμβολιασμένο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως την ίδια στιγμή το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 σε χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας, που έχουν παράδοση στη ναυτιλία, είναι περίπου 50%.

«Οι ναυτικοί πρέπει να αναγνωριστούν ως εργαζόμενοι που είναι σημαντικό να εμβολιαστούν και να τους δοθεί προτεραιότητα πρόσβασης στα εμβόλια κατά της Covid-19. Αυτό είναι το κλειδί για την προστασία της ευημερίας των ναυτικών και τη λειτουργία των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού», δήλωσε ο Kasper Søgaard, επικεφαλής θεσμικής στρατηγικής και ανάπτυξης στο Global Maritime Forum.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.