ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tι ετοιμάζουν οι εισηγμένες ακτοπλοϊκές εταιρίες Κύριο

07:55 - 23 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Tι ετοιμάζουν οι εισηγμένες ακτοπλοϊκές εταιρίες
Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για τα επενδυτικά σχήματα, που πέρασαν στη τελική φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση συμμετοχής του 67% της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) αποκάλυψαν το ενδιαφέρον των εισηγμένων ακτοπλοϊκών εταιριών της Attica Συμμετοχών και της ANEK Lines.

Πιο συγκεκριμένα η Attica Συμμετοχών, η ΑΝΕΚ στη κοινοπραξία με την Archirodon Group και τον όμιλο Trident Hellas αλλά και οι Μινωϊκές Γραμμές σε κοινοπραξία με τον Όμιλο Grimaldi Euromed θα εμφανιστούν όπως όλα δείχνουν και στο διαγωνισμό για τον έλεγχο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) με την ημερομηνία κατάθεσης εκδήλωσης ενδιαφέροντος να έχει μετατεθεί χρονικά για τις 17 Σεπτεμβρίου 2021. Στην αγορά ακούγεται ευρέως ότι σύντομα θα έχουν το γάμο της Attica και ΑΝΕΚ αφού ανήκουν λόγω δανείου στον όμιλο της Πειραιώς Financial Holdings.

Η Attica είναι το μοναδικό αξιόλογο περιουσιακό στοιχείο της MIG μετά την έξοδο της Vivartia και φαίνεται διατεθειμένη να αναζητήσει τον τρόπο με τον οποίο θα φέρει στους κόλπους της την ΑΝΕΚ. Σε αυτό διευκολύνει το Ταμείο Ανάκαμψης και τα δάνεια του.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.