ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

InterManager: Διπλάσιο οξυγόνο στα πλοία μετά από απειλητικά περιστατικά

16:06 - 23 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
InterManager: Διπλάσιο οξυγόνο στα πλοία μετά από απειλητικά περιστατικά
Οι πλοιοκτήτες έχουν δεσμευτεί να ξεπεράσουν τις διεθνείς κανονιστικές ρυθμίσεις για τη ναυτιλία στην παροχή ιατρικού οξυγόνου επί του πλοίου τους - για να μπορέσουν να σώσουν τις ζωές του πληρώματος στη θάλασσα, αν χρειαστεί.

Η αφορμή ήταν ένας ναυτικός που είχε Covid-19 και παραλίγο να πεθάνει κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διέλευσης από τον ωκεανό λόγω έλλειψης οξυγόνου. Τα μέλη της InterManager συζήτησαν την κατάσταση και συμφώνησαν ομόφωνα να διπλασιάσουν την παροχή οξυγόνου από τα 40 λίτρα σε 80. Συνιστούν επίσης την αποθήκευση συμπυκνωτών οξυγόνου που μπορούν να παρέχουν συνεχή ροή.

Ανακοινώνοντας το νέο μέτρο, ο πρόεδρος της InterManager Mark O'Neil, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Columbia Shipmanagement, εξήγησε: «Αυτό το περιστατικό ανέδειξε τα προβλήματα που έχει η υπάρχουσα απαίτηση για οξυγόνο επί του πλοίου, ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουμε την Covid-19 που μπορεί να έχει πολύ σοβαρές αναπνευστικές επιδράσεις.

Η διέλευση του Ειρηνικού Ωκεανού μπορεί να διαρκέσει 12 ημέρες και επτά έως οκτώ ημέρες του Ατλαντικού. Ένας κύλινδρος οξυγόνου (40 λίτρα) δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα τα μέλη του πληρώματος να αναγκαστούν να διανείμουν ελεγχόμενα τους πόρους στον ασθενή καθώς προσπαθούν απεγνωσμένα να τον κρατήσουν στη ζωή μέχρι να φτάσει στην ακτή ή να κανονιστεί μία ιατρική εκκένωση».

Και συνέχισε: «Είμαι πολύ ευγνώμων στην εταιρεία Anglo Eastern για την επισήμανση αυτού του θέματος. Είναι ένα θέμα που τα μέλη της InterManager πήραν πολύ σοβαρά και απάντησαν αμέσως με αποφασιστική δράση. Πιστεύουμε ότι οι κανονισμοί δεν είναι επαρκείς και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να διαφυλάξουμε τις ζωές του πληρώματος μας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.