ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nordic Shipholding: Ξεπουλάει το στόλο της εν μέσω ασταθούς αγοράς

17:05 - 25 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Nordic Shipholding: Ξεπουλάει το στόλο της εν μέσω ασταθούς αγοράς
Η ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα τη Δανία, Nordic Shipholding, έθεσε τρία πλοία προς πώληση, αφού δεν κατάφερε να βρει εταίρο συγχώνευσης.

Από τον Νοέμβριο του 2020, η εταιρεία διεξήγαγε εκτενείς συζητήσεις συγχώνευσης με πιθανούς εταίρους και δανειστές προκειμένου να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Ωστόσο, αυτές έχουν σταματήσει και η διοίκηση της εταιρείας συμφώνησε να πουλήσει τα πλοία όπως έχει συμφωνήσει με τους δανειστές. 

"Δεδομένης της αστάθειας στην αγορά μεταχειρισμένων για αυτά τα πλοία, είναι πιθανό ο Όμιλος να αναγνωρίσει περαιτέρω μείωση της λογιστικής αξίας των πλοίων της τάξης των 4-5 εκατ. δολαρίων αυτό το οικονομικό έτος", δήλωσε η εταιρεία.

Επιπλέον, η εταιρεία αναμένει ότι διάφοροι ενδιαφερόμενοι φορείς θα χρηματοδοτήσουν την επιχείρηση για να διασφαλίσουν ότι τα σχέδια πώλησης των πλοίων εκτελούνται χωρίς προβλήματα.

Τον Αύγουστο του 2020, η Nordic Shipholding αποκάλυψε ότι οι συζητήσεις για μια πιθανή συγχώνευση με μια άγνωστη εταιρεία βυτιοφόρων έχουν καθυστερήσει λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Η Nordic Shipholding που είναι εισηγμένη στην Κοπεγχάγη κατέχει πέντε tankers μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου, τέσσερα δεξαμενόπλοια μεγέθους handysize και ένα LR1.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.