ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Value Maritime γράφει «πράσινη» ιστορία

19:19 - 12 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Η Value Maritime γράφει «πράσινη» ιστορία
Η ολλανδική εταιρεία κατασκευής scrubber, Value Maritime εγκαθιστά μια μονάδα συλλογής και αποθήκευσης CO₂ στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Nordica χωρητικότητας 1.036 teu, που ανήκει στη Visser Shipping.

Το πλοίο θα λειτουργεί υπό τη διοίκηση της X-Press Feeders και η εγκατάσταση ορόσημο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

Το σύστημα της Value Maritime βασίζεται σε κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία για την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από τα καυσαέρια. Το CO₂ χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας CO2 της Value Maritime, μια ενσωματωμένη εγκατάσταση αποθήκευσης που μπορεί να φορτίσει και να αποφορτίσει CO2. Η φορτισμένη μπαταρία με CO2 θα εκφορτωθεί σε λιμένες και θα μεταφερθεί σε πελάτες CO2, όπως ο αγροτικός τομέας.

Η Value Maritime ισχυρίστηκε ότι είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που τοποθέτησε σε πλοίο μία τέτοια εγκατάσταση. Άλλες εταιρείες βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο παρόμοιας τεχνολογίας, κυρίως οι Kawasaki Kisen Kaisha και Wartsila.

"Η εγκατάσταση της μονάδας δεν θα είναι μόνο επωφελής για τους πελάτες μας, αλλά θα φέρει τη ναυτιλιακή βιομηχανία ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους που έχουν τεθεί από το IMO για το 2030 και το 2050", δήλωσε ο Christiaan Nijst, συνιδρυτής της Value Maritime.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.