ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Sovcomflot υπογράφει συμφωνία για την ανάπτυξη συγκροτήματος επισκευής πλοίων

09:22 - 13 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Η Sovcomflot υπογράφει συμφωνία για την ανάπτυξη συγκροτήματος επισκευής πλοίων
Η ρωσική ναυτιλιακή εταιρεία, Sovcomflot (SCF Group) ένωσε τις δυνάμεις της πριν από μερικές μέρες, με δύο ακόμη εγχώριες εταιρείες για να επεκτείνει την ικανότητα επισκευής πλοίων στα ανατολικά της χώρας.

Αναλυτικότερα, υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας με τη ναυτιλιακή κοινοπραξία της Sovcomflot με τον ενεργειακό κολοσσό Novatek, Smart LNG και τη θυγατρική της Rosneft Far Eastern Shipbuilding and Ship Repair Center (FESRC).

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sovcomflot Igor Tonkovidov, τον Andrey Shishkin, διευθύνοντα σύμβουλο της FESRC και τον Sergey Frank, πρόεδρο τόσο της Sovcomflot, όσο και της Smart LNG, στο ναυπηγικό συγκρότημα Zvezda στο Bolshoy Kamen.

Το Zvezda διαθέτει 30 δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο βιβλίο παραγγελιών του, για τις Sovcomflot, Smart Shipping, Rosneft και τη ρωσική κυβέρνηση.

Η συνεργασία μεταξύ της Sovcomflot, των ρωσικών ενεργειακών εταιρειών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατέστησε δυνατή τη δημιουργία του Zvezda, του πρώτου ναυπηγείου που παράγει μεγάλα, σύγχρονα, φορτηγά πλοία στη χώρα.

Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί το θεμέλιο για την περαιτέρω ανάπτυξη ενός συγκροτήματος ναυπηγικής και επισκευής πλοίων στην περιοχή, ανέφεραν οι εταιρείες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.