ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Ξεπερνά την Ιαπωνία ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ΥΦΑ παγκοσμίως

14:12 - 27 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Κίνα: Ξεπερνά την Ιαπωνία ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ΥΦΑ παγκοσμίως
Η Κίνα ξεπέρασε την Ιαπωνία ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ ή LNG) στον κόσμο, βάζοντας ακόμη μία κατηγορία σε μια μακρά λίστα προϊόντων όπου η Λαϊκή Δημοκρατία κατατάσσεται ως ο νούμερο ένα καταναλωτής.

Τα τελωνειακά στοιχεία από την Κίνα και την Ιαπωνία δείχνουν ότι η Κίνα αγόρασε 6,65 εκατομμύρια τόνους LNG τον Αύγουστο, ενώ η Ιαπωνία αγόρασε 6,3 εκατομμύρια τόνους.

Συνολικά, τα στατιστικά στοιχεία οκτώ μηνών δείχνουν ότι η Κίνα έχει ξεφορτώσει σε λιμάνια της 51,898 εκατομμύρια τόνους ΥΦΑ, ενώ η Ιαπωνία έχει εισαγάγει 51,378 εκατομμύρια τόνους.

"Οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, οι υποστηρικτικοί κυβερνητικοί κανονισμοί και οι επενδύσεις σε ΥΦΑ και υποδομές φυσικού αερίου οδήγησαν σε μια εκτεταμένη περίοδο ανάπτυξης της ζήτησης LNG στην Κίνα", ανέφερε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η ICIS LNG Edge.

Όπως είναι λογικό, μια σειρά νεόκτιστων πλοίων μεταφοράς ΥΦΑ είναι υπό κατασκευή στα ναυπηγεία στην Κίνα, για να χειριστούν την αναμενόμενη συνεχιζόμενη αύξηση του έθνους στις εισαγωγές φυσικού αερίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.