ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώνεται η συγχώνευση ΑΝΕΚ-Attica Group Κύριο

08:03 - 21 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Ολοκληρώνεται η συγχώνευση ΑΝΕΚ-Attica Group
Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι προχωρημένες συζητήσεις που είναι σε εξέλιξη αυτή τη περίοδο για τη συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης (ANEK) από την Attica Group, μεταξύ των διοικήσεων των δύο εισηγμένων με τις πιστώτριες τράπεζες.

Η καθυστέρηση οφείλεται στη διαπραγμάτευση που κάνει η πιστώτρια Πειραιώς Financial Holdings με την Cross Ocean Partners για τα δάνεια της ΑΝΕΚ που είχε η Εθνική τράπεζα. Τα συγκεκριμένα δάνεια εντάχθηκαν σε ένα πακέτο ναυτιλιακών απαιτήσεων της ΕΤΕ ύψους 262 εκατ. ευρώ, το οποίο πουλήθηκε τον Δεκέμβριο 2019 σε επενδυτικά funds των οποίων σύμβουλος είναι η Cross Ocean Partners.

Η ΑΝΕΚ αυτήν τη στιγμή βαρύνεται με δανεισμό της τάξης των 250 εκατ. και επιπλέον υποχρεώσεις προς προμηθευτές και τρίτους 50 εκατ. Η υπό συζήτηση συμφωνία προβλέπει σημαντική απομείωση του τραπεζικού δανεισμού και τη διασφάλιση της εξόφλησης των προμηθευτών. Πιστωτές της ΑΝΕΚ είναι οι τράπεζες Πειραιώς, Alpha Bank, Attica Bank, σε πολύ μικρότερο ποσοστό συνεταιριστικές τράπεζες και το επενδυτικό κεφάλαιο Cross Ocean. Μεταξύ των μετόχων της ΑΝΕΚ περιλαμβάνεται και η Τράπεζα Πειραιώς με ποσοστό της τάξης του 25%, η οποία είναι και ο βασικός μέτοχος και πιστωτής της Marfin Investment Group, η οποία ελέγχει τη συντριπτική πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Group.

Ο βασικός στόχος της  συγχώνευσής  είναι  να λυθούν τα προβλήματα του ισολογισμού της ΑΝΕΚ, να διασωθεί ένας ιστορικός ακτοπλοϊκός όμιλος και με τη συγχώνευσή της με την Attica  και να δημιουργηθεί ένας ισχυρότατος ελληνικός παίκτης στην ακτοπλοΐα. Ένας άλλος στόχος  είναι να διασφαλιστεί η πλήρης και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συνδέσεων της νησιωτικής με την κυρίως χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.