ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Sovcomflot παρουσίασε καινοτόμα πλοία με LNG στον ΙΜΟ

09:56 - 21 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Η Sovcomflot παρουσίασε καινοτόμα πλοία με LNG στον ΙΜΟ
Η μεγαλύτερη ρωσική ναυτιλιακή εταιρεία, η Sovcomflot (SCF) παρουσίασε την τεχνολογία των δεξαμενόπλοιων που κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ ήLNG) της σειράς «Green Funnel» στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO).

Η διοίκηση της SCF και ο γενικός γραμματέας του IMO Kitack Lim πραγματοποίησαν συνάντηση στις 12 Οκτωβρίου στο Λονδίνο, κατά την οποία η Sovcomflot ενημέρωσε τον ΙΜΟ για το έργο της στον τομέα της μείωσης των εκπομπών.

Οι ενέργειες της εταιρείας, συνάδουν με τη φιλοδοξία του ΙΜΟ περί απανθρακοποίησης της ναυτιλίας μέχρι το 2050.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο ρωσικός κολοσσός στην τριετή εμπειρία του στη λειτουργία δεξαμενόπλοιων με LNG της σειράς «Green Funnel» μεγέθους Aframax.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσίασε ένα μοντέλο δεξαμενόπλοιου με όνομα Gagarin Prospect, το πρώτο Aframax στον κόσμο που τροφοδοτείται με LNG.

Το μοντέλο αυτό χρησιμεύει και ως ένα επιτυχημένο παράδειγμα εφαρμογών μηχανικής στη ναυτιλιακή βιομηχανία και θα εγκατασταθεί στην έδρα του ΙΜΟ.

Η εμπειρία των πλοίων «Green Funnel» επιβεβαιώνει ότι το ΥΦΑ επιτρέπει την ετήσια μείωση των εκπομπών CO2 κατά 26 τοις εκατό. Μειώνει επίσης τις εκπομπές SOx κατά 100 % και τις εκπομπές NOx κατά 94 %.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.