ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ρωσική αγορά εμπορευματοκιβωτίων επιτυγχάνει αύξηση 9% το 2021

08:59 - 22 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Η ρωσική αγορά εμπορευματοκιβωτίων επιτυγχάνει αύξηση 9% το 2021
Η ρωσική αγορά εμπορευματοκιβωτίων σημείωσε σταθερή ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο και τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σύμφωνα με την Global Ports Group, τον μεγαλύτερο λιμενικό φορέα στη χώρα.

Η συνολική ρωσική αγορά εμπορευματοκιβωτίων κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους ολοκλήρωσε 1,32 εκατομμύρια TEU, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 9%.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 14% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν αύξηση άνω του 9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020.

Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη της αγοράς σημείωσε ετήσια βελτίωση πάνω από 13% στη λεκάνη της Άπω Ανατολής και 8% στη Νότια Λεκάνη, ενώ η διαμεταγωγή στους τερματικούς στη λεκάνη της Βαλτικής αυξήθηκε κατά σχεδόν 2% το τρίτο τρίμηνο.

"Η ρωσική αγορά εμπορευματοκιβωτίων παραμένει ισχυρή σε όλα τα τμήματα. Το τρίτο τρίμηνο, αναπτυχθήκαμε όχι μόνο από τους ισχυρούς όγκους εισαγωγών αλλά και από την επιτάχυνση της πλήρους αύξησης των εξαγωγών στο σχεδόν 14%", δήλωσε ο Albert Likholet, διευθύνων σύμβουλος της Global Ports Management.

Ωστόσο, η συνδυασμένη απόδοση τερματικών που βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη και τη γύρω περιοχή κατέδειξε μικρή πτώση 1,5% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Επιπλέον, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, η ρωσική αγορά εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, με την απόδοση των τερματικών της Άπω Ανατολής και του Νότου να αυξάνεται κατά 14,2% και κατά 8,8%, αντίστοιχα.

Όσον αφορά την απόδοση στους τερματικούς σταθμούς που βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη και τη γύρω περιοχή μειώθηκε επίσης για τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 κατά 3,3%.

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.