ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Σιγκαπούρη παραμένει στην κορυφή των λιμανιών παγκοσμίως

11:49 - 18 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Η Σιγκαπούρη παραμένει στην κορυφή των λιμανιών παγκοσμίως
Το λιμάνι της Σιγκαπούρης παρέμεινε το πιο πολυσύχναστο λιμάνι μεταφόρτωσης στον κόσμο το 2021, ενώ κατέγραψε ρεκόρ κίνησης εμπορευματοκιβωτίων 37,5 εκατομμυρίων TEU.

Παρέμεινε επίσης η κορυφαία δύναμη ανεφοδιασμού καυσίμων στον κόσμο με τις πωλήσεις καυσίμων να ξεπερνούν τους 50 εκατομμύρια τόνους μόνο για δεύτερη φορά και ξεκίνησε τις τακτικές εργασίες ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από πλοίο σε πλοίο από τον Μάρτιο του 2021.

Αυτό περιελάμβανε 49,99 εκατομμύρια τόνους σε πωλήσεις συμβατικών καυσίμων και 0,05 εκατομμύρια τόνους σε πωλήσεις καυσίμων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), σύμφωνα με τη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA).

Παράλληλα, το ασιατικό λιμάνι διακίνησε 599 εκατομμύρια τόνους φορτίου συνολικά κατά τη διάρκεια του 2021, με τις αφίξεις πλοίων να αγγίζουν σε χωρητικότητα τα 2,81 δισεκατομμύρια τόνους (GT).

Η Σιγκαπούρη έχει επίσης καταταχθεί ως η κορυφαία ναυτιλιακή πόλη του κόσμου για πέμπτη συνεχόμενη φορά στη διεθνή μελέτη συγκριτικής αξιολόγησης από τον νορβηγικό νηογνώμονα DNV και τη νορβηγική εταιρεία συμβούλων Menon Economics.

Ο Υπουργός Μεταφορών της Σιγκαπούρης και αρμόδιος υπουργός Εμπορικών Σχέσεων, S Iswaran, περιέγραψε τις τέσσερις κατευθύνσεις – ανθεκτικότητα, ψηφιοποίηση, απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και ταλέντο – που θα καθοδηγήσουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης να προωθήσει τον ναυτιλιακό τομέα και τις διαβουλεύσεις, με τη βιομηχανία και τα συνδικάτα για τον ανανεωμένο χάρτη μετασχηματισμού του κλάδου των θαλάσσιων μεταφορών.

Ο Iswaran ανακοίνωσε επίσης ότι η MPA χορήγησε σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης σε οκτώ έργα στα οποία συμμετέχουν 35 εταιρείες που συνεργάζονται για να επιταχύνουν την ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων και λύσεων για τον τομέα του ανεφοδιασμού καυσίμων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.