ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Zodiac: Παραγγελία containerships με LNG αξίας $1 δισ.

11:09 - 06 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Zodiac: Παραγγελία containerships με LNG αξίας $1 δισ.
Ο ναυτιλιακός όμιλος Zodiac έχει προχωρήσει σε μια παραγγελία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

Η εν λόγω παραγγελία θα οδηγήσει το βιβλίο παραγγελιών του ομίλου σε 20 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων  χωρητικότητας 15.000 teu.

Η Zodiac έχει παραγγείλει εώς τώρα έξι πλοία κατηγορίας neo-panamaxes, χωρητικότητας 15.600 teu στην DSME.

Η παράδοση πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 2025, αντικατοπτρίζοντας τη προτεραιότητα των ναυπηγείων για πλοία αυτού του τύπου.

Τα έξι πλοία διπλού καυσίμου θα μπορούν να κινούνται με LNG και συμβατικό μαζούτ. Αυτό έρχεται μετά την πρώτη παραγγελία της Zodiac για πλοία με καύσιμα LNG τον Οκτώβριο, όταν παρήγγειλε τέσσερα παρόμοια πλοία.

Επιπλέον, η Zodiac έχει παραγγελίες για 10 συμβατικά πλοία που έχουν ήδη γίνει στην DSME, τα οποία προορίζονται για ναύλωση στη Maersk and Mediterranean Shipping Co (MSC). Ωστόσο, οι επικρατούσες τιμές για πλοία αυτού του τύπου πιστεύεται ότι είναι περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια, πολύ πάνω από τα 130 εκατομμύρια δολάρια που λέγεται ότι η Zodiac πλήρωσε τον Οκτώβριο για να ασκήσει επιλογές παραγγελίας πλοίων πριν οι τιμές των νεότευκτων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πλησιάσουν στα σημερινά ύψη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.