ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κίνα θα μειώσει τα λιμενικά τέλη από τον Απρίλιο

12:03 - 09 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Η Κίνα θα μειώσει τα λιμενικά τέλη από τον Απρίλιο
Εφαρμόζοντας απόφαση εκτελεστικής συνεδρίασης του Κρατικού Συμβουλίου για μείωση και συνδυασμό των λιμενικών τελών, το Υπουργείο Μεταφορών και η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης εξέδωσε μέτρα για τη μείωση των δαπανών logistics των φορτωτών και των πλοιοκτητών και την προώθηση της βελτιστοποίησης του λιμενικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τέλος ασφάλειας λιμενικής υποδομής δεν θα καθορίζεται πλέον από την κυβέρνηση και θα συνδυάζεται με χρεώσεις λιμενικής λειτουργίας.

Τα τέλη πλοήγησης για διεθνή πλοία σε 18 παράκτια λιμάνια θα μειωθούν, συμπεριλαμβανομένου των λιμανιών Shenzhen, Meizhouwan, Rizhao, Jinzhou, Shanghai, Ningbo-Zhoushan, Dalian, Tangshan, Qingdao, Lianyungang, Zhanjiang, Fuzhou, Fangcheng, Weihai, Xiamen και Quanzhou.

Οι συνολικές μειωμένες χρεώσεις για αυτά τα λιμάνια εκτιμάται ότι είναι περίπου 320 εκατομμύρια RMB ετησίως.

Η ειδοποίηση αναφερόταν επίσης στη βελτιστοποίηση της πολιτικής τελών για ρυμουλκά με σημαία Κίνας που εξυπηρετούν τα λιμάνια του ποταμού Yangtze και στη διεύρυνση των αυτόνομων δικαιωμάτων του πλοιοκτήτη να αποφασίσει εάν θα χρησιμοποιήσει το ρυμουλκό ή όχι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.