ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λιμάνι Κολόμπο σε λειτουργία, εν μέσω αναταραχής στη Σρι Λάνκα

20:08 - 12 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Το λιμάνι Κολόμπο σε λειτουργία, εν μέσω αναταραχής στη Σρι Λάνκα
Το λιμάνι του Κολόμπο καθησυχάζει τους πελάτες ότι λειτουργεί κανονικά, καθώς οι ναυτιλιακές γραμμές εκτρέπουν τις υπηρεσίες μεταφοράς τους εν μέσω οικονομικής και πολιτικής αναταραχής.

Η συμφόρηση είχε ενταθεί στον κόμβο μεταφόρτωσης της Νότιας Ασίας καθώς η χώρα βυθίστηκε σε οικονομική κρίση με διακοπές ρεύματος, ελλείψεις τροφίμων και πολιτικές διαμαρτυρίες που οδήγησαν σε τριήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι μεταφορές μεταξύ τερματικών σταθμών στο λιμάνι επλήγησαν από ελλείψεις καυσίμων.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η Λιμενική Αρχή της Σρι Λάνκα (SLPA), οι χειριστές τερματικών σταθμών προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους πελάτες ότι το λιμάνι συνέχισε να λειτουργεί κανονικά.

Ο Jack Huang, Διευθύνων Σύμβουλος της Colombo International Container Terminals (CICT) δήλωσε: Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Σρι Λάνκα διέρχεται μια πρωτόγνωρη περίοδο από πολιτική και οικονομική άποψη, αλλά θέλω να ενημερώσω όλους τους πελάτες μας και άλλους ενδιαφερόμενους ότι η CICT συνεχίζει να παρέχει λιμενικές υπηρεσίες με το ίδιο επίπεδο παραγωγικότητας που έχουν συνηθίσει οι πελάτες μας.

Ο Romesh David, Διευθύνων Σύμβουλος της South Asia Gateway Terminals δήλωσε: «Αυτό είναι ένα μήνυμα πρωτίστως για να καθησυχάσουμε τους πελάτες μας και τη ναυτιλιακή κοινότητα, τόσο στη Σρι Λάνκα όσο και σε όλο τον κόσμο, και ειδικότερα στη Νότια Ασία, ότι οι δραστηριότητες στο λιμάνι της Τα Colombo λειτουργούν σε κανονικά επίπεδα. Είχαμε κάποιες προκλήσεις όσον αφορά τις μεταφορές μεταξύ τερματικών σταθμών αλλά αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό πίσω μας τώρα».

Τέλος, ο David πρόσθεσε ότι οι όγκοι εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν 6% υψηλότεροι από το 2021, που αποτέλεσε έτος ρεκόρ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.