ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η D'Amico ολοκληρώνει το σχέδιο ανανέωσης του στόλου

11:55 - 15 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Η D'Amico ολοκληρώνει το σχέδιο ανανέωσης του στόλου
Η ιταλική εφοπλιστική εταιρεία d'Amico International Shipping (DIS) ολοκλήρωσε την εκκαθάριση των γηρασμένων πλοίων της. Η ιρλανδική θυγατρική της εταιρείας, d'Amico Tankers, υπέγραψε συμφωνία με έναν άγνωστο αγοραστή για την πώληση του δεξαμενοπλοίου μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου μεσαίου μεγέθους Μ/Τ High Priority , κατασκευής 2005, για 9,2 εκατομμύρια δολάρια.

Η d'Amico είπε ότι η συναλλαγή επιτρέπει στη θυγατρική της να δημιουργήσει, κατά την παράδοση του πλοίου, περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, χωρίς προμήθειες και αποζημίωση του υπάρχοντος τραπεζικού δανείου του πλοίου.

Ο Paolo d'Amico, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της d'Amico, δήλωσε: «Με την πώληση αυτού του τελευταίου παλιού πλοίου, η DIS έχει πλέον ολοκληρώσει πλήρως το πολυετές σχέδιο ανανέωσης του στόλου της, το οποίο συντέλεσε η εταιρεία μας να παραγγέλνει 22 νεότευκτα πλοία και να πουλήσει όλα τα πλοία παλαιότερης ηλικίας. Μετά την πώληση του πλοίου Μ/Τ High Priority, ο στόλος των DIS θα είναι 84% πλοία φιλικά προς το περιβάλλον και με μέση ηλικία μόλις 6,6 έτη.

Η εταιρία πρόσθεσε ότι με την ανανέωση του στόλου της θα μειώσει περαιτέρω το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής της, ενισχύοντας παράλληλα την εμπορική ανταγωνιστικότητα και τις δυνατότητες κερδών της, ειδικά δεδομένου του πολύ υψηλού κόστους καυσίμων που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή και τους περιβαλλοντικού κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ από το 2023.

Ο στόλος της DIS περιλαμβάνει σήμερα 36 δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου, εκ των οποίων τα 18 είναι ιδιόκτητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.