ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Χιλή προχωρά στην πράσινη θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων

13:26 - 19 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Η Χιλή προχωρά στην πράσινη θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων
Το Υπουργείο Ενέργειας στη Χιλή και το κέντρο απανθρακοποίησης Maersk Mc-Kinney Moller Centre υπέγραψαν επίσημη συμφωνία για τη δημιουργία ενός δικτύου πράσινων διαδρόμων στη Χιλή που θα επιτρέψει την πράσινη θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων εντός και εκτός της χώρας.

Το έργο, που ονομάζεται Chilean Green Corridors Network, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης άμεση υποστήριξη από το Υπουργείο Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών και το Υπουργείο Εξωτερικών, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.

«Είναι σημαντικό για τη μετάβαση οι κυβερνήσεις να αναλάβουν ενεργά την ευθύνη και να συμμετάσχουν στη δημιουργία πράσινων διαδρόμων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Maersk Mc-Kinney Moller Center for Zero Carbon Shipping, Bo Cerup-Simonsen.

Το πρώτο βήμα του έργου θα περιλαμβάνει τη χαρτογράφηση και την αξιολόγηση των πιο υποσχόμενων πράσινων διαδρόμων στην περιοχή, που θα βασίζεται στην ένταση των εκπομπών, τη διαθεσιμότητα καυσίμων, την απόσταση από τα λιμάνια, τα μεγέθη πλοίων, τις διαδρομές και τους τύπους φορτίου.

Το κέντρο Maersk Mc-Kinney Moller σε συνεργασία με εκπροσώπους της κυβέρνησης της Χιλής θα ηγηθεί της προκαταρκτικής μελέτης για τη συμμετοχή των σχετικών ενδιαφερομένων που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα αξίας που σχετίζεται με τους διαδρόμους, με στόχο τη δημιουργία κοινοπραξιών μεταξύ αυτών των ενδιαφερομένων, οι οποίοι διαθέτουν τη δυνατότητα υλοποίηση πράσινων διαδρόμων.

Οι πράσινοι διάδρομοι μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης θαλάσσιων καυσίμων και τεχνολογιών μηδενικού άνθρακα και παρέχουν επίσης τη βάση για νέα, βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα τόσο στην ξηρά όσο και στην υπεράκτια βιομηχανία.

Ο Υπουργός Ενέργειας για τη Χιλή, Claudio Huepe, σημείωσε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες είναι βασικές για να αναδειχθεί η βιωσιμότητα της ανάπτυξης νέων παραγωγικών δραστηριοτήτων, όπως ο πράσινος χάλυβας και ο πράσινος χαλκός, για τον εφοδιασμό του κόσμου με καθαρά υλικά για μια βιώσιμη οικονομία τις επόμενες δεκαετίες. «Με την πρόοδο προς μια πιο σύνθετη και πιο πράσινη οικονομία, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα οικοσύστημα που υποστηρίζει την τοπική ανάπτυξη, δημιουργώντας μακροχρόνιες και βιώσιμες θέσεις εργασίας με βάση ένα καθαρό παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα», επεσήμανε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.